yeni eklenen kulzos özelliği. limit an itibarı ile 1'e 10 ve 1'e 3 olarak belirlendiğinden mevcut yazarlarımız arasında çok az sayıda arkadaşımızı etkilemektedir ki etkilenen arkadaşlarımızın pek çoğu girdilerini silip kulzos'dan ayrılan kişiler.
bu sistemde amaç, gelecekte sadece oylama için açılacak hesapların kullanımını engellemektir. eski durumda sıfır girdili bir hesabın sınırsız her yönde oy hakkı varken yeni durum aşağıda izah edildiği gibidir.
belirlenen 1'e 10 oranına göre; girdi adedinin on katı oy vermiş bir yazar daha fazla herhangi bir oy veremeyecektir. başka bir deyişle her bir girdi her türden on oy verme hakkı edinmeyi sağlar.
belirlenen 1'e 3 oranına göre; girdi adedinin üç katı olmamış oy vermiş bir yazar daha fazla olmamış oy veremeyecektir. başka bir deyişle her bir girdi üç olmamış oy verme hakkı edinmeyi sağlar.
söz konusu oranları değiştirme hakkı tarafımızda saklıdır.
Pek bi fasizan olmus. O kadar yazarsan bu kadar oy verirsin, yok bu kadardan fazla veremezsin falan. Hayir neye engel olcak bu uygulama bilemedim ki.
Demiyormuyduk arkadas oyu takmayin bu kadar kafaya diye. Noolcak arti olsa noolur eksi olsa noolur. Cok olsa noolur az olsa noolur. Takmayin kafaya yaw
Pesin edit: umuyorum bagzi kisilerin eski limitleri dolmustur da hemen eskilemezler...saka la saka, okuyun da yeter ki...
söz konusu limitle ilgili karar verilirken ortalamalar ve bu limitin üstünde kaç hesap (12 + 1 = 13) olduğu kontrol edildi. ama biz bir de genel resme bakalım.
an itibarı ile sözlükteki girdi adedi: 82,148 an itibarı ile sözlükteki toplam oy adedi: 84,865 an itibarı ile sözlükteki toplam olmamış oy adedi: 6,040
yeni eklenen limit sonrası: kalan verilebilecek toplam oy adedi: 82,148 x 10 = 821,480 - 84,865 = 736,615 kalan verilebilecek toplam olmamış oy adedi: 82,148 x 3 = 246,444 - 6,040 = 240,404
bunu elbette girdi adedini arttırmak için yaptık(!) 736,615 oy sonra sözlüğe girdi yağacak... 1.7 yılda 85 bin oy verildiyse 15 yıla bu iş tamam. biraz sabır. (tabi yeni girilecek girdileri göz ardı edersek, şimdi onu da hesaplayıp moralimizi bozmayalım...)
yaptığımız tek şey, 10 tane girdi yazıp yazarlığı hak etmiş ve sonrasında herhangi bir şey yazmayı düşünmeyen, sadece oy verme amacıyla açılmış olması muhtemel bir hesabın sınırsız oy vermesine müsaade etmemek. tek girdisi olduğu için bu limitin üstünde kalan @bunudayazacagim bizi affetsin. (sırf o biraz daha yazsın diye yapmış olabilir tabi)
Kanımı dondurmuş uygulamadır. Bunun benzeri bir uygulamayı başka bir alanda kullansaydık "Faşist" vs. sıfatlarını şimdiye alnımıza yemiştik.
Edit: lan sözlükte iki tane adam var her girdimi eksiliyor.