radyo ve televizyon üst kurulu kurallarına göre televizyonda bahsederken "üç harfli" olarak kullanılması gereken; aksi takdirde çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimlerini olumsuz önde etkilediği düşünülen üç harfli kelime.
uzaylıların varlığına inanılan şu koca kâinatta varlığı ile alakalı şek ve şüpheye düşülmesi ciddi tahrifat ve tahribata uğranılmasına sebebiyet veren yaratılmış. dişisi ve erkeği olduğuna inanılır. türk usulü korku filmlerinde daima tecavüz sahneleriyle bildiğimiz cinlerin dini inançları da vardır. tıpkı insanlar gibi... yani tecavüz olayından bahsediyorum, dini inancı şöyle bir kenara bırakalım. her neyse, semâvi inanç ve inanışların tümünde varlığından çokça bahsedilir ki bunlar arasında varlığından en az bahsedilen -yamulmuyorsam- iki ayet ile islam dinidir. türk insanının açıklayamadığı şeyleri bağladığı birinci öncül cinlerdir. ikincisi ise masonlar. memlekette açıklanamaz herhangi bir durum varsa masonlara, kişioğlunda rastlanan ruhi değişimler ise cinlere bağlanır. o yüzden toplumda öyle veya böyle yer edinmiş bir yaratıktır kendisi. kendisiyle ilgili konuşurken fazla lagaluga yapmazsak hayrımıza olur düşüncesindeyim. aman allah esirgesin.
Çok akıllı varlıklar. Bu siz diyin cin ben diyim üç harfliler ne zaman kendilerinden bahsedildiklerini çok iyi kavrarlar. Alkollü bir içecek olan ‘cin’den bahsederken konunun muhatapı olmadıklarını bilir ortama iştigal etmezler. Sonra efendim ‘cin ali’ serisinden bahsedilirken mini mini birlerin çalışkan ikilerin yanına yanaşmazlar. Fakat ‘cin gibi çocuk’, ‘cin çarpmışa döndüm’ gibi benzetmeleri kullanırken çok dikkatli olmak gerekir. Güzel Türkçemize oldukça hakim olan bu mahlukatların bu tarz benzetmelerden kıllanıp yanınızda belirmesi an meselesidir.