1. da olarak bilinen bir bölge. 'nın güney doğu sahil kıyılarıdır. Türkçesi "gök mavi kıyı" anlamına gelmektedir.

    sınırındaki 'dan başlar 'a kadar devam eder. Eskiden 'da bu bölgenin içinde kalırmış fakat kuzey Afrikalı istilası ve değişen şehir yapısı vs sebeplerle artık ismi anılmaz olmuş.

    En akla gelir yerleri , , , jet sosyete diye tabir ettiğimiz kişilerin uğrak yeridir. Doğa, bitki örtüsü, şehirleşme, mimari, yaşam tarzı bi başkadır buralarda. Zenginlik, ihtişam, süs, görkem isimlerini buralardan alır desek yanlış olmaz
    #52118 11001 | 8 yıl önce
    0coğrafi bölge 
  2. 2011 yılında gittim ben bu bölgeye. liseden mezun oluşumuzun otuzuncu yılıydı. 12 kişi toplaştık, biri uçak biletlerini ayarladı, diğeri oteli, 10-12 kişiydik iki minibüs kiraladık. gezdik. coğrafya olarak bizim ege sahillerinden farksız, deniz güzel değil, bir kaç dağ köyü dışında tarih yok. ne var ki buranın şöhreti 100-150 yıl öncesinden geliyor. turistik seyahatlerin başlangıcına. soğuk ve yağmurlu ingiltere'nin akdeniz iklimine en kolay ulaşabildiği yer bu bölge. çılgın bir moda oluyor. herkes akın akın seyahat ediyor bu bölgeye, yazlıklar satın alıyor. bölge halkı da akıllı, geleni el üstünde tutmuş. o şöhret halen devam ediyor. jet set orada. saint tropezde bir tekne turu yaptık adamların tek anlattığı karayı gösterip şuradaki villa şunların, bilmem kaç milyon dolar, buradaki villa bunların o da şu kadar milyon dolar. tam bir zenginin malı züğürdün çenesini yorar durumu oldu. gezdik, gördük yetti. tekrar gidilecek yer değil.
    #52126 laedri | 8 yıl önce
    0coğrafi bölge