değişik özellikleri olan bir deste kartla biribirinizin herosunu öldürmeye çalıştığınız online kart oyunu. zaman zaman komple bir oyunun başına çöreklenemediğim veya iş arasında falan vakit geçirmek için oynadığım oyun. solitare'den iyidir orası kesin.
Bebek kadar günahsız bir canlıyı cehennemlik edecek kadar küfretmesine sebep olan vıdı vıdı. Hayır birer kart alıyoruz ikimiz de. İkimizin de elinde hiç kart yok. Bana 1 manalık kart geliyor sana 8 manalık. Neden? Hı neden? Ha neden? Sonra türkün türkten başka dostu yok diyince völavan diyorlar. Evet apostroflan ayırmadım. Apostrofu da yanlış yazdım. Hadi bakiyim. Ne? Gel lan hertsıtona gel!
muhtemelen gelmiş geçmiş en iyi kart oyunu. oyun ücretsiz ancak muhteşem destelere sahip olmak ücretsiz değil. yine de standart destelerle bile oldukça keyifli zaman geçirilebiliyor. ki oynadıkça ücretsiz bir şekilde muhteşem destelere sahip olmak da sadece zaman meselesi.
çıktığı ilk günden bu yana oynadığım, blizzard entertainment tarafından üretilen ve piyasaya sürülen kart oyunu.
belirli aralıklarla çıkarttıkları expansion serileri ile oyunu canlı tutmayı ve dinamikleri sürekli yenilemeyi başarıyorlar. pay2win olduğuna dair çoğu yorum olsa da gerçek anlamda free2play bir oyundur aslında. sadece basic kartlarla bile rakibi kitleyip bırakanlar var. beş kuruş para harcamadan deli desteler dizenler gördü bu gözler...
oyunun tek sıkıntısı uzun zamandır oynayanların kart çeşitliliği ve mevzuya hakim olma konusunda avantaj elde ettiğidir. blizzard bu durumu standart/wilde şeklinde ayrılan oyun modlarıyla toplarlamaya çalışıyor ve taminimce yapılabilecek en güzel düzenleme şekli olmuş bu oyun modları.
stardat modda sadece son 3 expansion kartları kullanılabilirken, wild modda her kart serbesttir. bu durumda daha deneyimli oyuncular wild moda yönelirken, yeni ve orta seviyedeki oyuncular standart moddan devam edebilmekteler.
beta zamanlarından beri oynayıp kendimi artık ustası olarak gördüğüm kart oyunu. (evet çok mütavazıyımdır)
ilk başladığım zamanlarda cüzdan power kullanarak sadece iki pack almıştım. o da beta sürecinde para harcayanlara bedava verilen, golden gelbin mekkatorque kartına sahip olmak için. hiç legendary ve epic karta sahip olmadan rahatlıkla legend seviyesine ulaşabiliyordu insanlar. ben de rank 1-5 arasında gidip geliyordum. açıkçası çok da zaman ayırmıyordum zaten. goblins vs gnomes eklentisiyle birlikte hearthstone artık iyiden iyiye popüler olmaya başladı. bir tane daha adventure, bir tane daha eklenti, hadi bir de şundan, bundan derken tabi oyun popüleritesinin de etkisiyle para tuzağı moduna girdi.
benim gibi binlerce arena oyunu tecrübesine sahip değilsiniz, ortalama bir decke sahip olmak bile oyuna 150 200 lira yatırmanızı gerektiriyor. yoksa basic kartlarla işkence çekiyorsunuz. bilemiyorum hearthstone u ne kadar sevsem, warcraft lore una hayran olsam dahi artık kimseye öneremem. en azından dolgun bir banka hesabı olmayanlara.
Her patche meta decklerin yeni patch kartlarıyla değişmek zorunda kaldığı bulüzart yapımı oyun. eskiden paranız yoksa bi face Hunter deck yapıp geleni geçeni tokatlıyordunuz artık mentalite biraz değişti eheushhd ; Highlander priest oynuyordum geçen sene patch geldi yetmedi nerflediler spiteful druide gectim tekrar patch sonrası onuda nerflediler yani adamlar yeni kart ekliyorlar değişik mekanikler kuruyorlar ona rağmen eski kartlarla baş edemeyince BAM NERF. oyuna tekrar başlayıp mind blast pri denemeyi düşünüyorum artık ne zaman patch gelir söver bırakırız bakalım .
geçenlerde abuk kartlar görünce sildim... sonra hadi deyip bir kaç gün sonrasında geri yükledim. ulan tamam bir kartın bir fonksiyonu olur, kafana taş da yağdırır... şansımı zikiim falan dersin. priest'in elli kere 0 sıfır manalı bir şeyleri duble etmesini de geçtim, kafama adamın 64 ile vurmasına da amenna ki ulan oyundaki şu dinamit fitili gibi geçen zamanın durması nedir arkadaş. adamı bıraksan 1500 ile vurur... acıdı da 64 ile vurdu. oyun mekaniğinin anasını ziken bir şey görünce dedim içimden "bi daaa da gelmem davos'a!" diye... sildim.