1. polonya cumhuriyeti, orta avrupa'da bulunan bir ülkedir.
    #28356 kerem | 8 yıl önce
    0ülke 
  2. 'dir.


    #116318 krizantem | 6 yıl önce
    0ülke 
  3. Zamanında Polonyalı kız arkadaşımın söylediği kadarıyla çok fazla keko holigan barındıran , pronounceları zor mekanlarıyla (Szczebrzeszyn,Szczodrkowice,Warmątowice Sienkiewiczowskie),Białowieża,Wisła,tatra gibi doğa güzellikleriyle bilinen ülke.
    #122023 isthatnotokey | 6 yıl önce (  6 yıl önce)
    0ülke 
  4. en çok görmek istediğim ülkelerden biri olan ülke. umarım bir gün bir vesile ile yolum düşer.
    #122211 bir basina | 6 yıl önce
    0ülke 
  5. Bu yaz döneminde eşimle birlikte gitmeyi planladığımız ülke.
    #122212 ozgurluguneduskunkul | 6 yıl önce
    0ülke 
  6. 3 senedir öğrenci olarak bulunduğum sevimli ülke.

    eğer ülke hakkında sorusu olan varsa, seve seve cevaplarım.
    #129406 hicbirnickolmuyor | 6 yıl önce
    0ülke 
  7. bu ülkenin halkının konuştuğu dil eksriyetle 'dir ve halkına da denir. Bu tarihte adıyla anılmalarıyla doğrudan alakalıdır. fakat dilimizdeki ağız-şive-lehçe üçlüsündeki lehçe ile karışıklık yarattığından bazı kesimlerce halkına , konuştukları dile de denilmiştir.

    ayrıca (bkz: )
    #139899 razay | 6 yıl önce
    3ülke 
  8. Genel olarak erkekleri yakışıklı, kadınları güzel olan ülkesi.
    #139935 proct | 6 yıl önce
    0ülke 
  9. 'nın anavatanı.

    www.youtube.com/...
    0ülke 
  10. isa mesih'i kral ilan eden ülke.

    www.vice.com/...

    tamam güzel bir hareket de, ne bileyim bu tür radikallikler her ne kadar muhafazakar bir katolik olsam da beni pek hoşnut etmiyor. sonuçta isa mesih de kendi krallığının bu dünya üzerinde olmadığını söylemişti.

    yine de seviyorum bu ülkeyi. çok samimi dindarlar barındırıyor bünyesinde. bazılarına gıpta etmemek elde değil.

    için bile sevilir bu ülke.
    #160419 jean baptiste de la rose et la croix | 6 yıl önce (  6 yıl önce)
    0ülke 
  11. bir aksilik olmaz ise kışın ziyaret edeceğim bir avrupa ülkesi.

    tarihi açıdan, özellikle 2. dünya savaşı kalıntıları ile ilgi çeken bir ülke. ayrıca mimarisi ve doğası da çok güzel. Ek olarak para birimi olan zloti, Türk lirasından sadece 50 kuruş değerli.

    otel masrafım da olmayacağı için ilk yurt dışı seyahatim için en iyi seçenek olmakta.
    #160456 kerem | 6 yıl önce
    0ülke 
  12. Ordusu hakkında çeşitli şakalar olan ülke :

    almanlar polonya'yi nasil o kadar hizli aldi?
    -geri geri yuruduler ve polonyalilar onlarin cekildigini sandi.

    bir polonyali size el bombasi atarsa ne yapmalisiniz?
    -pimini cekip geri atin.

    bir polonyali size bir pim atarsa ne yapmalisiniz?
    -polonyalinin dislerinin arasindaki bombadan hizla uzaklasin.

    yeni polonya donanmasi, alti camdan gemiler yapmis;
    -eski polonya donanmasini gorebilmek icin...
    #179869 migfer tokmakel | 5 yıl önce (  5 yıl önce)
    2ülke 
  13. avrupa'daki en muhafazakar ve milliyetçi ülkelerden biri konumundadır. neden böyle oldukları konusuna gelirsek bence ulus devletlerini ve devletleriyle beraber bağımsızlıklarını geç kazandıkları için.

    tarih derslerinde koca topraklarla lehistan adıyla gördüğümüz polonya; almanlarla ruslar arasında 2 kere paylaşılmış, toprakları almanlar ve ruslar arasında uzun yıllar savaş cephesi görevi görmüş bir ülke.

    bu işgal edilme psikolojisinden uzun süre çıkamayacaklar gibi zira ordusunda en çok tank bulunduran avrupa ülkelerinden. almanlardan çekinmiyorlarsa bile ruslardan çekindikleri ve sürekli tetikte oldukları kesin; hele rusya-ukrayna savaşından sonra iyice paranoyaları artmıştır.
    #284033 migfer tokmakel | 2 yıl önce (  2 yıl önce)
    2ülke