1. zirvesini ile yapmış şeytana tapan fenafillah adamların black metal grubu.

    www.youtube.com/...
    #27129 son kurtadam | 8 yıl önce
    0müzik grubu 
  2. black metalin klavyeyle uyumu konusunda kendilerinden daha iyi bir grubun olmadığı, 1993'ten beri müzik hayatına devam eden norveçli black metal grubu.

    diskografi:

    - (1995)
    - (1996)
    - (1997)
    - (1999)
    - (2001)
    - (2003)
    - (2005)
    - (2007)
    - (2010)
    - (2018)

    2000'lerin ortasına kadar "her albümde en az 1 hit şarkı, en az 2-3 tane ortalama üstü şarkı" mottosuyla black metal camiasının zirvesine hızla tırmanmıştı dimmu borgir. stormblåst'ın 10. yılında çıkan anma albümüne kadar yaklaşık 10 yıllık dönemdeki her albümleri tutmuş ve gruba deli gibi para kazandırmıştır. bunun nedeni, senfonik black metal olarak özelleştirilen türü tek başına en üst noktaya çıkartmış olmalarıdır. 'ın () grubun her şeyi olmanın bokunu çıkartmasıyla black metal'in en iyi basçısı olan 'i () bile gruptan kovması, bence dimmu'yu dibe doğru çekmeye başlayan olayların ilk halkasıydı. zaten abrahadabra ile birlikte de "artık black metal değil, white metal grubuyuz. sahneye simsiyah çıkma dönemi bitti, bembeyaz giyinerek çıkacağız." saçmalığına dönmüşlerdi. 8 yıldır sessiz kalmalarını dinleyicilerinin tepkisini ölçme olarak görenler olduğu gibi, yaratıcılıklarının tamamen bittiğine yoranlar da mevcut. bence eonian albümü fena bir albüm olmamış. albümsüz geçen 8 yılda gırla turneye çıkmalarını ve büyük metal festivallerinde onlarca kere boy göstermelerini de düşünmek gerek.

    eonian mayıs başında çıkmış. geçen hafta haberim oldu benim ve şu white metal saçmalığı sebebiyle kendilerinden soğuduğum için başta dinlemek istemedim. sonra merakıma yenik düşerek dinledim. iyiki de dinlemişim. oyun müziği gibi başlayan şarkıların sayısı artmış ( ve gibi), senfoniye daha da fazla ağırlık vermişler (ve bu durum, black metali sanki ikinci plana atmışlar izlenimi verdi bana) ve "hit şarkı barındıran albüm" alışkanlıklarından vazgeçmişler. gerçi, bana göre hit olabilecek 2 şarkı var albümde: albümün giriş şarkısı ve sanki bir heavy metal şarkısı başlıyormuş izlenimi veren . bu iki şarkıda da, dimmu'nun eski günlerinden kesitler duyabilmek müthiş bir zevk verdi bana. shagrath'ın hiçbir karakter özelliğini sevmeyen dimmu hayranları bile kendisindeki derin brutal vokal yeteneğinin halen devam edebildiğini duyduktan sonra benimle benzer hisleri yaşamışlardır, eminim. aetheric, belki de albümün en orantılı senfonik black metal şarkısı. diğer şarkılarda olduğu gibi, senfonik ögeler şarkıyı yutmamış, shagrath'ın sesini bastır(a)mamış, çift cross'lu davulun ciğer dağlayan etkisini hapsedilememiş. albümün en iyisi olarak görüyorum ben aetheric'i. hit olur mu, olmaz mı; bilmiyorum.

    stromblåst , mourning palace , the night masquerade , prudence's fall , reptile , the insight and the catharsis , puritania , the maelstrom mephisto , cataclysm children , blood hunger doctrine ve unorthodox manifesto gibi hitlere imza atmış bir grubun, kuruluşundan 25 yıl sonra da aynı seviyeleri yoklayabilen bir albüm yapıyor olması beni mutlu ediyor. white metal saçmalığı bir yana, shagrath'ın karakter çatlakları bir yana; dimmu borgir hitleri bir yana. eonian, eski dimmu borgir çizgisini nadiren yokluyor olsa da, o çizginin tadını veriyor. senfonik black metalin en iyi grubunun son albümünü dinlemenizi öneririm.

    Edit: milyonlar kazandıklarını iddia etmiştim. her ne kadar halâ buna inansam da, o kısmı "... gruba deli gibi para kazandırmıştır." şekline çevirdim.
    #94289 lake of the hell | 7 yıl önce (  7 yıl önce)
    2müzik grubu