1. "bundan 20 yıl sonra, yapmadığın şeylerden, yaptıklarından daha çok fazla pişmanlık duyacaksın. bu yüzden halatlarını söküp at. güvende olduğun limandan ayrıl. yelkenlerini rüzgarla doldur. araştır, hayal et, keşfet..." demiş büyük yazar.
    0yazar 
  2. (bkz: )
    (bkz: )
    #86179 laedri | 7 yıl önce
    0yazar 
  3. gemiyle kokain ticareti yapmış olan yazar.

    tabii o zamanlar kokain zenciler daha çok çalışabilsin diye piyasaya sürülen bir şey olduğundan yasa dışı bir durum yok mark twain için.

    sadece ilginç geldi bu durum.

    bir de kendisinin insomniadan değil de kokainden muzdarip olduğunu düşünmekteyim.
    0yazar 
  4. -toprağını kazıp kendi kaval kemiği ile kafasını ezmek isterdim-

    hakkında böyle düşünen yazar. ve ile mektuplarında der: para verseler okumam. onun için jane austen görgüsüz bir çay içicidir.

    nefrette mark twain gibi ol.
    #94855 ursula | 7 yıl önce
    2yazar 
  5. 'nın yakın arkadaşlarından biri olan ünlü amerikalı yazar.

    az önce denk geldiğim, "insanı yaratmak tuhaf ve özgün bir fikirmiş ama buna koyunu eklemek, gereksiz bir tekrar olmuş." sözüyle akşam akşam yarılmama sebep olmuştur.
    #120615 alphahumanity | 6 yıl önce
    0yazar 
  6. insomnia, yani uykusuzluk hastalığı vardı geceleri uyuyamıyordu belki bu yüzden de mükemmel eserler ortaya çıkarıyordu. Tabi sabaha doğru kendini bazen banyoda bazen mutfakta mışıl mışıl uyurken de buluyordu. Bu hastalığını bir türlü yenemedi hatta o kadar çok istiyordu ki geceleri rahat yatağında rahat bir uyku çekmeyi sürekli “Bana güzel bir yatak verin, size ölümsüz başyapıtlar vereyim.” diye söyleniyordu.
    #148986 aptiisakrak | 6 yıl önce
    0yazar 
  7. “If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.” sözünün sahibi yüce insan.

    malesef bizim haber kanallarının ve gazetelerin bunu bir adım öteye götürdüğünü görmedi.
    #241779 siyah zeytin | 4 yıl önce
    0yazar