1. gemilerin bir noktada sabit kalması için kullanılan bir nesne. şehrine ismini vermiştir.

    ilk çapayı yunan halkı yapmış. oysa ben 'den böyle bir atak bekliyordum. ismine de "ankura" (ἄγκυρα) demişler. bu isim de "bükülme" anlamına gelen ankos'tan (ἄγκος) türetilmiş.

    bunlar gemiden denize atıldığında çivi gibi deniz tabanına saplanırlar ve geminin limana bağlanmış gibi bulunduğu noktada kalmasını sağlarlar. ama sanırım günümüzde daha farklı türde işleyen çapalar da mevcut. mesela sadece ağırlığıyla gemiyi sabit tutan çapalar da mevcutmuş.

    ayrıca serisinde de kendisinden ilginç şekillerde yararlanabileceğimizi gördük. acaba gerçekten de böyle taktikler yapılmış mıdır gerçekte merak ettim şahsen.
    0araç gereç 
  2. gemilerin bir noktada sabit kalmasını sağlayan eşya tam olarak değildir. büyük gemilerde demir denir. çapa nispeten ufak deniz araçlarında kullanılır.
    #196729 deepfingers | 4 yıl önce
    0araç gereç 
  3. gemi demiri. bir çok çeşidi mevcuttur, ayrıntılı bilgi almak isteyen aşağıdaki link ile ulaşabilir.
    www.wikiderya.org/...
    #196781 sekeseke | 4 yıl önce
    0araç gereç