1. yüzüklerin efendisi isimli eserde yüzüğe bir dönemler sahip olmuş yaratık.

    Eskiden bir hobbitmiş. sonra delirmiş. Çiğ balık yer. Şerefsizin önde gidenidir.

    Kendi kendine konuşur. Yüzükten 'kıymetlimisss' diye bahseder.

    güler yüzlü bir arkadaşımızdır:
    i.hizliresim.com/...
    #20392 macro | 8 yıl önce
    0eser karakteri 
  2. (bkz: )
    #30619 morgase | 8 yıl önce
    0eser karakteri 
  3. genç kızların tek taş yüzüğü gördükleri anda dönüştükleri varlık.
    #30621 the ancient one | 8 yıl önce
    0eser karakteri 
  4. yüzüklerin efendisi'nde beni en çok etkileyen karakterdir. bana göre filmdeki en çarpıcı karakter de yine kendisidir.

    gollum'da hayata ve insana dair birçok şey gözümüze çarpar. iyi bir insanın kötü olabileceği, kötü bir insanın da iyi olabileceğini görürüz. hatta bir insanın aynı anda ikisi birden olabileceğini bile görürüz. bir insanı çok severken, kısa bir süre sonra ondan nefret edebileceğimizi de bize gösterebilir. çünkü sevinç ve keder birlikte gelir. şu an bizi üzen, zamanında bizi sevince boğandır. lafı açılmışken (bkz: )

    yüzük kardeşliği'nde çok etkileyici bir sahne vardı. frodo gandalf'a "keşke bilbo onu öldürseymiş." gibi bir şey söylüyor. da ona "yaşayanların birçoğu ölümü hak ediyor ve ölenlerin bir kısmı da yaşamayı hak ediyor. yaşamı onlara geri verebilir misin? o halde peşin hükümlü olma. çünkü en bilge olanlar bile her şeyin sonunu göremez. kalbim gollum'un iyi ya da kötü rolünün bu iş bitmeden belli olmayacağını söylüyor." şeklinde cevap veriyor. o yüzden ahkam kesmek yerine insanı iyi veya kötü yapan şeyin ne olduğuna bir bakmak gerek. her zaman bir sebebi olacağını söylemiyorum. her sebebin her kötülüğü veya iyiliği yapmaya yeteceğini de söylemiyorum. yalnızca bakış açısı kazanmaktan bahsediyorum.

    hayatta bazı insanlar saplantıdan uzak kalabiliyor. bu çok büyük bir ayrıcalık. tıpkı gollum'un hikayesindeki gibi bir şeye takılıp kaldığınızda zaman nasıl geçmiş, geçen zamanda neler olmuş hepsine gözünüzü, kulağınızı kapatıyorsunuz. artık o sizin takıntınız olmaktan çıkıp sizi siz yapan şeylerden biri oluyor. aslında takılıp kaldığınız şeyin sizi bu yolculuktan alıkoyduğu gibi, bu yolculukta görebileceğiniz ve kendinize katabileceğiniz şeyleri de elinizden aldığını fark ediyorsunuz.

    gollum filmde beni en çok etkileyen karakterdi. belki üzerine bu kadar konuşulacak bir karakter değildi ancak siz dünyanın en güzel rap şarkısını yapsanız bile klasik müzik seven bir insan için bir şey ifade etmeyebilir. dünyada iki kişinin konuştuğu bir dilde bir şiir yazılsa, dili bilen diğer kişiden başkası için bir anlam ifade etmeyecektir. o yüzden gandalf'ın da dediğine benzer bir şekilde; "üzerine çok konuşulup, üzerine konuşulmayı hak etmeyen karakterler var. üzerine konuşulmayı hak edip, üzerine konuşulmayan karakterler de var. onların üzerine konuşabilir misin mamba?" şeklindeki bir soruya "evet." cevabını vermekti benimkisi.


    #76634 blackmamba | 7 yıl önce (  7 yıl önce)
    0eser karakteri 
  5. Orta dünyanın sapkın aşığıdır yüzük için can almıştır ve en son canını vermiştir. Mecnun olmuştur yüzük için mecnun.
    #123113 migfer tokmakel | 6 yıl önce
    0eser karakteri 
  6. "yüzüklerin efendisi filmindeki' gollum' karakteri ile cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın fotoğraflarını yan yana koyup, bunları sosyal medyada paylaşan dr. bilgin çiftçi hakkında açılan hakaret davasının görülmesine devam edildi. mahkeme, gollum'un kötü karakter olup olmadığının araştırılması için bilirkişi incelemesine karar verdi." kyn

    Olay eski ama Türkiye'nin de orta dünyadan pek farkı olmadığı için güncelliğini yitirmez muhtemelen.
    #165590 fly | 5 yıl önce
    9eser karakteri 
  7. hayatımızda bir şekilde merak, rahatsızlık, acıma, tiksinti, korku, nefret, belki de aynı ortamda maruz kalma nedeniyle aslında sevilecek bir yanı olmamasına rağmen nasıl olduysa ilgimizi çeken ve beklenmedik bir şekilde sevgi doğuran karakterlerin tolkien dünyasında izdüşümüdür. hepimizin bir gollum'u olmuştur, belki az biraz yılışık bir akrabanız, belki işyerinizden hafif yalaka bir tanıdık, belki de şimdi soğuduğunuz eski bir dostunuz, bir de böyle okuyun karakteri, atsanız atılmaz, satsanız satılmaz, güler geçersiniz kafanıza pislemedigi kalır, kızarsınız kabuğuna çekilip acıma duygunuzu tetikler, sahip olduklarını kaybedince canavarlaşma ile yıkılma arasında gider gelir, acıyayım mı, yoksa temelli kovayım mı bilemezsiniz, öldürme fırsatınız olmuştur ama öldürmeye eliniz gitmez, sonradan fırsatınız varken öldürmediğinize pişman olup olmayacağınızdan emin olamazsınız... ah gollum ah, kendini deli ettiğin yetmez etrafına da eziyetsindir ama yine de kıyamaz severiz. "kıymetlimiz", durur orada yolculuk boyunca ne yapalım nedir yani, onun da hikayede işlevi olmuştur ve olacaktır, onu bile kendinden büyük bir şeyin parçası olduğu için severiz. çünkü bakın ilginçtir de, çoklukla yüzünden de olsa, gerçek bir lotr fanı illa ki gollum'u da sever, gollum'u sevmemek bir şekilde lotr'a da ihanettir zira, ne acayip değil mi?
    #238146 taro | 4 yıl önce
    0eser karakteri