1. bir ilişkinin temel taşlarından sayılabilecek, olmazsa sorunların çıktığı hatta ilişkiyi bitirme noktasına getiren ve de bitiren duygu seli.
    #48411 paratoner | 8 yıl önce
    0duygu 
  2. - tam olarak bu..


    www.youtube.com/...
    #97766 kumdan evren | 7 yıl önce
    0duygu 
  3. ilgiçtir "tutku" deyince müzik, "görkem" deyince heykel ve mimari, "estetik" değince resim akla geliyor ilk. bunun üzerine bir şiir denemem de olmuştu ama çok zor iyi şiir yazmak. 20-30 senedir düzgün şiir okumamış olmam bundan.
    #97767 son kurtadam | 7 yıl önce
    0duygu 
  4. tutku, korkudan beslenir, cesaretle yönlenir. hayatta vazgeçilmez gibi görünen tüm konuların cevaplarını bildiğimiz halde belirsizliğe düşmek bir şeylere tutunmak, birilerine sarılmak tamamen insani duygularımızdan kaynaklanır.
    #129297 esinti | 6 yıl önce
    0duygu 
  5. irade ve yargıları aşan güçlü bir coşku, ihtiras.

    Örnek kullanım: Her yeni şiir derinlerdeki içgüdülerin, tutkuların yeni biçimlerde verilişidir. (B. Necatigil)
    #167560 tdk | 5 yıl önce
    0duygu 
  6. aşırı düşkünlük.
    #167562 tdk | 5 yıl önce
    0duygu 
  7. bir amaca derinden bağlanmak, bir işi yaparken onun size verdiği enerjiden beslenmektir. "hayatta" hissetmektir aslında. en güçlü duygulardan biridir.

    etrafımızdaki ister istemez oluşan baskı bizi uzaklaştırıyor kendi isteklerimizden. ya tamamen istemediğimiz bir yere yönelmek zorunda kalıyoruz -ki eminim bu hiçbirinize yabancı bir senaryo değil- ya da zaten istediğimiz yerde olsak bile bunu farkında değiliz. "evet, işte bu. ben bunun için doğdum" cümlelerini kurmaktan mahrumuz. çünkü yaptığımız şeyin ne olduğunu anlayıp üstüne uzun uzun düşünmemişiz bile bazen. bu çok acı.

    yaptığınız şey, bazen sizi çok zorlasa bile onunla ilgili en ufak bir detay yüzünüze gülücük kondurabiliyorsa ve tüm zihin karmaşanızın sizi de karıştırmasına izin vermeden her şeye bir dakikalığına mola verip, tam o sırada yaptığınız şeyin ne olduğunu kendinize hatırlatıp tadını çıkarabiliyorsanız; o his ve o kalbinizdeki çarpıntı, işte o aldığınız nefes ve içinizdeki his tutkunun ta kendisi.

    ne ekersen onu biçersin sözünün sadece insan ilişkilerinde değil, hayatta karşımıza çıkan her şey için geçerli olduğunu düşünürüm. ve inandığım en büyük ve en güçlü şeylerden biridir, eğer siz tutku ekerseniz biçtiklerinizin hepsi birbirinden güzel olur.

    "... çünkü dünyada bir büyük gerçek vardır: kim olursan ol, ne yaparsan yap, bütün yüreğinle gerçekten bir şey istediğin zaman, evrenin ruhu'nda bu istek oluşur. bu senin yeryüzündeki özel görevindir.

    insan yalnızca yolculuk yapmak istese? ya da bir kumaş tüccarının kızıyla evlenmek istese? ya da hazine aramak istese. dünyanın ruhu insanların mutluluğuyla beslenir. ya da mutsuzluklarıyla, arzuyla, kıskançlıkla. kendi kişisel menkıbesini gerçekleştirmek insanların biricik gerçek yükümlülüğüdür. her şey bir ve tek şeydir. ve bir şey istediğin zaman, bütün evren arzunun gerçekleşmesi için işbirliği yapar."

    ve bir şeyi gerçekten istediğin zaman, bütün evren arzunun gerçekleşmesi için işbirliği yapar.
    #190186 cassiopeia | 5 yıl önce
    0duygu