1. yaşanan günlük olaylar. Toplantılarda görüşülecek konulara ilişkin çizelge.
    #17566 ma icari | 8 yıl önce (  4 yıl önce)
    0genel terim 
  2. Toplantılarda görüşülecek konuların bütünü, ruzname.

    #99686 tdk | 7 yıl önce
    0genel terim 
  3. Ara sıra başlıklar kısmından açıp bakıyorum en çok neye yazılmış ne gündem olmuş diye ama bugün gördüğüm durumdan sonra sanırım bakmayacağım çünkü gündem kısmında ilk 3 başlığa bakıyorum hepsini mk botu tdk parsellemiş. Bu botun amacı girdi sayısını çoğaltmaksa gözünü seveyim tematik falan yazsın niye ortalığı karıştırıyor.
    4kulzos ile ilgili 
  4. bir sözlük butonu. sol üstte bulunuyor. basıldığında o gün en çok girdi girilen popi başlıklar sol cenahta sıralanıyor.

    gün itibariyle gündemimiz:

    : 11
    : 9
    : 4
    : 4
    : 4
    : 4

    elbette aktif yazar sayısı düşünüldüğünde gayet gündemli bir halimiz var. ekşisözlük kaosu isteniyorsa orasını bilemem, buralar hep dutluk zira.
    #154327 the fool | 6 yıl önce
    2kulzos ile ilgili 
  5. Kulzos yazarları tarafından oluşturulmaya çalışılan ama olamayan durum.

    Şimdi sizin kafanızda iki tane soru işareti var:
    1- gündem nedir?
    2- nasil oluşur?
    Ilkini herkes biliyor, bilmemiz ve yapmamız gereken ikincisi. ( serbest çağrışım(bkz: ) )

    Edit: düzenlemelere gidildi.
    #154332 mental seyyah | 6 yıl önce (  6 yıl önce)
    0genel terim 
  6. sözlük butonu.

    uzun süredir hiç tıklamıyorum buna. tıkladığım birkaç seferde genelde goy goy başlıklarıyla dolu olduğunu gördüğümde üzülmüştüm. "çok ciddi bir sözlük burası" diyenlerin çoğunun goy goy hype'ı yaratma peşinde koştuklarını üzülerek izliyorum. şiir veya herhangi bir anket başlığına yazabileceği sikko şiirini, sırf gündem yaratsın diye, bir girdinin bir bölümüyle birlikte başlık açarak yazan ve bundan ego tatmini sağlayan yazarların ergenlikten çıkamadıklarını düşünüyorum. yaşa bağlı kalmamış ergenliğini gündemle sürdürenleri üzülerek izliyorum.

    sözlüğün yorum bölümü bu goy goylar için biçilmiş kaftan. larden şimdi hatırlamadığım bir girdi veya yorumda "yorum bölümünü goy goy için açtık" demişti. sonradan "yorumlar girdi ile alakalı olmalı tabii" dedeliğine büründüğünü de net hatırlıyorum. git goy goyunu yorumda yap. yorum kısmı, girdi üzerinden ilerleyen bir sözlük olan kulzos'un kurallarına göre daha esnek bir yapıda zaten. istediğini yaz. ama sırf gündem yaratmanın aciz çabası içinde sıkışarak başlık açıp sikkoluklarını okumak zorunda bırakma bizi be kardeşim.

    lafımı üzerine alınan da alınsın. kendimi tekrar tekrar açıklamaktan yoruluyorum.
    #154548 lake of the hell | 6 yıl önce
    1kulzos ile ilgili 
  7. ülkede son günlerde (ve bazen son aylarda) gerçekleşmiş, halkın üzerine yorum yapma ihtiyacı hissettiği her şeyi kapsayan, çoğunlukla da kısa süre içinde buhar olup unutulmasıyla ünlü haber veya olayların tümü.

    hayatı gündemden uzak yaşayan adam gibi yaşamak, galiba bu ülke insanının her zaman hayalini kurduğu şeylerden biri. her yılın bir öncekinden berbat geçmesi, ülkedeki yaşam kalitesini övmek için samanlıkta iğne arama zorunluluğu, toplumsal tabuların, değil birkaç on yıl, birkaç nesil sonrasında dahi değişmeyeceğini anlama umutsuzluğu ve bireyselleşmeye yönelik ihtiyacın "toplu taşımada kulaklık takıp çevredeki her şeyden soyutlanma"ya kadar indirgenmesi gündem denen naneden koşarak kaçmaya sebep oluyor bence.

    en güzeli, soğuk mağaradan hiç çıkmamaktı belki de.
    #172210 lake of the hell | 5 yıl önce
    2genel terim 
  8. türkiye'de uzak kaldıkça akıl sağlığının korunduğu, topluca atılan bir taşın peşine kuyulara inilen, belli başlı mecraların hiç etik olmayan emelleri uğruna kendilerine araç belledikleri kavramdır, karmaşadır.
    #279012 bisubisigara | 3 yıl önce
    0genel terim