1. , ve 'den milletvekilliği yapmış olan insan.

    Bazı insanlara ayrıca ayar olursunuz ya, benim için öyle biridir cemal enginyurt. Döne döne bir hal olmuştur.

    Bütün siyasi kariyeri mhp üstüne kurulu biriydi kendisi. Vakti zamanında chp'ye açardı ağzını yumardı gözünü.

    Chp'ye sallıyor

    Erdoğan'a övgüler

    Ekrem İmamoğlu bir projenin türkiye'deki parçasıdır

    2020 yılında mhp akp yakınlaşmasında tarım bakanıyla atışması sebebiyle mhp'den ihraç edildi. İhracına uzanan süreçteki açıklamalarından biri şuydu:

    "tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? niye davet etmiyorsun bizi? ak partililer niye çağırmıyorsunuz bizi? ne yaptık size? muhalefet mi ettik? her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. cumhur ittifakı'ndan başka bir şey söylemiyoruz. biz her söze başladığımızda 'sayın cumhurbaşkanı' diye başlıyoruz. ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. her yerde yok sayıyorlar. belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. en son bugün tarım bakanı… biz anlatamıyor muyuz projeleri? muhalefet mi ettik size"

    Mhp'den ihraç sonrasında siyasi kariyerine demokrat parti'de devam etti. Neden demokrat parti'ye geçtin diye soranlara "baktım etrafa hepsine sövmüşüm, bir sövmediğim demokrat parti kalmış mecburen demokrat parti'de siyaset yaptık" demiştir.

    Sonraları gördüğü lüzum üzerine demokrat parti'den de ayrılarak chp sıralarına katıldı. Şimdilerde bol bol yayınlarına çıkarak yine bir yerlere sallıyor. İbb seçimleri sürecinde İmamoğlu'na sallayan adam şimdilerde sağlam bir İmamoğlu destekçisi.

    Netice itibarıyla bakıldığında 30 yıl ve hatta belki daha uzun yıllardır mhp - Ülkü ocakları çizgisindeki bir siyasetçidir. Bu durumun onun karakterini oluşturduğunu düşünüyorum. ilerleyen yıllarda yine yeni yeniden farklı bir siyasi hareket içerisine geçebileceği de olmayacak şey değildir.

    (bkz: )
    #295708 laz ziya | 2 gün önce
    0politikacı