1. yaklasik nufusu 350 bin'dir. kucuk bir ada ulkesidir.
    #14194 thedirector | 8 yıl önce
    0ülke 
  2. başkenti reykjavik olan buz ülkesi.
    #14200 endingcredits | 8 yıl önce
    0ülke 
  3. karşınızda yeni sağlık bakanı Óttarr Proppé

    bakın bu daha enteresan
    bu daha eğlenceli
    #19100 fly | 8 yıl önce
    0ülke 
  4. izlandalıların önemli bir kısmının soy adı olmazmış.
    babalarının ilk adına aldıkları (-dottir) veya (-son) ekini kullanırlarmış soyisim olarak.

    ben de bu izlandalı topçuların ismi biye hep -son ile bitiyor diye merak edip dururdum.
    #24644 fly | 8 yıl önce
    0ülke 
  5. turkler hakkinda efsane bir geyigi olan ulke. bundan yillar once osmanli zamaninda bir turk bir izlandaliyi mi ne oldurmus, ulkede skandal olmus. ondan sonra ulke kanun koymus turkleri oldurmek yasak degil diye. internet ortaminda cok ciddi bir sekilde paylasiliyordu bir ara: 1950lere kadar izlandada turkleri oldurmek serbestti ama hic turk oldurulmedi!!! buna inanan da ciddi bir kitle var.

    neyse. the walking dead izlerken hep bu ulkeyi dusunurdum ben. acaba bu adamlar napiyor diye. 300 bin kisi sonucta. ve ada. olasi bir zombi istilasinda direkt izlandaya goc etmeyi planliyorum bu aralar.
    #24699 pokilertoner | 8 yıl önce
    0ülke 
  6. kuralcı insanlardır. tarihlerinde kan davasının bile kuralı vardır. aynı aileden 2 erkeği aynı anda öldüremezsin mesela. o soğuk, akdeniz labaliliğine gelmez zaten. taşağı, memesi düşüverir insanın. vikinglikle, serserilikle, hayvanlıkla uğraşa uğraşa ayı gibi olmuşlar. kadını erkeği safi kas.

    bok gibi pahalıdır. bir gün gezip görmek isteyenlere tavsiyem gezip görmemeleridir. buzun içinde sıcak su çıkıyor diye vereceğiniz paraya soğuk bir ilde açık hava jakuzisi yaptırırsınız.

    bu ülke nasıl olmuş da bata çıka şimdiki kültürünü oluşturmuş diyenler için:
    (bkz: ) -

    soğuğun insandan ayılığa geçiş üzerindeki evrimsel etkisini merak edenler için:
    The Giants of iceland

    türk bir abinin derli toplu izlenimlari için:
    cüneyt360
    #24705 son kurtadam | 8 yıl önce
    0ülke 
  7. bu ülkenin jip kampı meşhur.

    hatta jipe atlayıp gece çadırda arktik kamp atıp buzul safarisi tamamlayanlar var.

    bu insanlar zengin insanlar. iki günlük tur 6500 lira falan. hayır uçak dahil değil, sade jip, çadır, rehber vs.
    #25531 son kurtadam | 8 yıl önce
    0ülke 
  8. ünlü balina çağırma şovlarıyla futbol arenasına damga vurmuş dili çok zor ülke. da harika işlenmiş. devri bitti galiba.
    #95875 mangetsu | 7 yıl önce
    0ülke 
  9. Bu akşam deplasmanda tam kadro fransa'ya küsküyü verecek olan milli takıma sahip ülkedir.

    Yürüyedur ragnarsson...
    #112913 fly | 6 yıl önce
    0ülke 
  10. dünya'daki en huzurlu ülke olduğu anket sonuçlarıyla ortaya çıkan ülkedir. bizimkiler ''huzur islam'da'' diyorlar ama hiç bir islam ülkesinde huzur yok, baskı, umutsuzluk ve mutsuzluk var. belkide sözün doğrusu ''huzur izlanda''dır da biz konuyu yanlış anlamışızdır.
    #118076 bir basina | 6 yıl önce
    0ülke 
  11. (bkz: )
    #122887 laedri | 6 yıl önce
    0ülke 
  12. hakkında hazırlanan ve çoğunlukla övgü dolu olan videoları şu şekilde izlediğim aşmış ülke.

    ikimden dolayı hiç sivrisinek yokmuş mesela az önce öğrendiğime göre. bakın insan emek ve anlayışı ile edilmiş tüm güzellikleri bir yana dursun, ki başlığın diğer girdilerinde "en huzurlu ülke" tanımı falan yapılmış, ya sivrisinek olmaması? gerçekten mi? seçilmiş bölge misin yahu?

    bahsi geçen video
    altına yapılan, "biz bu dünyaya yaşamaya değil, yaşayanları izlemeye gelmişiz" yorumu ile de ayrıca gülümsetmiştir.

    #238809 rstnpeace | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    0ülke 
  13. 1100 yıldan biraz daha uzun bir süre önce norveçli vikingler tarafından tesadüfen keşfedilmiştir. insanlar tarafından yerleşik olarak yaşanmaya başlanan son yerdir. nüfusun yüzde 60'ından fazlası başkent reykjavik'te yaşar. yaklaşık her on vatandaşından birinin yayınlanmış kitabı vardır. yüzyılın satranç maçı olarak kabul edilen ""'na ev sahipliği yapmıştır (bkz: ).
    #257439 mithras | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    0ülke