1. %22 oranında risk altında olduğum hastalıktır. kadınlarda en sık görülen hastalık olmasıyla birlikte erkeklerde de görünen hastalıktır.

    Erken tanı sayesinde hastalık tedavi edilebiliyor ve memeyi koruma yöntemleri sayesinde uzun süreli yaşayabiliyorsunuz. genetik ve biyolojik olarak iki ana etken etrafında araştırılır hastalık. genetik mi yoksa çevresel faktörlerden dolayı mı ortaya çıkmış bir hastalık mı diye. çünkü her iki seçenekte farklı tedavi yöntemleri uygulanmasıyla birlikte birinci dereceden yakınları da koruma altına alınarak gerekli gözlemlere tabii tutuluyor. hastalığın belirtileri kişiden kişiye değişmekte ve belirti farklılığı göstermektedir. kimisinde dışsal bir belirginlik sayesinde teşhis edilirken kimisinde bu durum fark edilemiyor olabilir. annemde morarmalar oluşmaya başlamıştı. birçok doktorun muayenesi sonucunda teşhis konulmuştu. çok geç fark edildiği için hastalık ilerlemişti. meme kanserinde en önemlisi hücreler lenf ve kan yoluyla vücudun diğer organlarına sıçramaması. maalesef annemde teşhisin geç fark edilmesi yüzünden lenflere de sıçramıştı. şimdilerde sıçramanın önlemi için yoğun bir tedavi uygulanıyor. son dönemlerde hastalığın çıkış yaşı 50-70 artmaya başlamışken artık bu yaş oranı düşmeye başlamış. bu yüzden daha sık çalışmalar yapılmaya başlandı. her mahalleye sağlık kontrolü arabaların gelmesi ve kadınların meme muayenesi yapması gibi, belli aralıklarla bu tür sağlık çalışmaları yapılıyor. özellikle ailede kanser öyküsü varsa yakınlarının 6 ayda bir hastane kontrolünden geçmesi gerekir. birinci dereceden yakın olduğum için yapılan testler sonucunda risk altında olduğum anlaşıldı. gerekli işlemler yapılıyor ve düzenli olarak takip etmeye devam etmek risk olasılığını en aza indirmek mümkün.

    vaktiniz olduğunuzda her duş sonrası kolunuzu başınızın üzerine koyup memenizi muayene ederek dikkatinizi çeken bir farklılık var mı yok mu kontrol edebilirsiniz. böylelikle bir terslik olduğunu anladığınız an hemen doktora gidip gerekli tahlilleri yaptırarak erken teşhis sayesinde hastalığın önüne geçmiş olursunuz. memelerinizi sevin. memesizleri daha çok sevin.
    #95427 pia | 7 yıl önce
    0hastalık