1. ’un kitaplar, okumak, yazmak ve yaşamak üzerine yazdığı bir kitap. Yazar hangi kitapları ve nasıl okumamız gerektiğini, seçici olmayı, tekrarın faydalarını, popüler ve yoz kültürün ürünü olan eserlerden şiddetle kaçmamız gerektiğini ve daha pek çok önemli noktayı çok çarpıcı ve güzel bir üslüpla dile getirmiş. Kitaplar üzerine okuduğum en güzel kitap.
    ’a da değinememek hakzılık olur. Kitabı çok güzel tercüme etmiş ve kırk sayfaya yaklaşan bir mukaddime yazmış. Kitabını aşan önsöz demek schopenhauer’e ciddi haksızlık olur. Ancak bu mukaddime de kitabın içeriğine paralel çok güzel tespitlerde bulunmuş. Ayrıca Aydoğan’ın üslubu kuvvetli, okuyunca orjinal bir metni okuyorsunuz hissi veriyor. Tercüme kokmuyor yani.
    Bu alanda bir güzel kitap daha var: . Bu da ’in. Yalnız puşkin kitabın bir kısmını kadınlar hakkındaki gözlemlerine ayırmış.
    #59604 adar | 7 yıl önce
    0kitap