1. halk arasında ikiye (iç-dış) ayrılan, gerçek hayatta ise özellikle de doğal şantiye durumundaki türkiye standartlarında kendisine ağırlıklı olarak ofis veya sahada çalışma imkanı tanınan, bu nedenle de her iki konuda da yeterli uzmanlığa ulaşmanın biraz zor olduğu meslek dalı.
    mezun olduğunuz okuldan başlayarak şans faktörüyle birlikte, ilk çalışma alanınıza göre 5 basamaklı maaşlar kazanabileceğiniz proje müdürlüğü veya 6 basamaklı rakamalar kazanabileceğiniz projelere imza atabileceğiniz mimarlar olabilirsiniz. hoş, türkiye'de dizayn konusunda istediğiniz projelere imza atabileceğiniz serbestiyi ne kadar bulabilirsiniz uzun bir tartışma konusudur.
    neden siz de bir , hatta olmayasınız yoksa, değil mi?

    mimarlar için öğrencilik yıllarından başlayan kilit kelime "".
    kritik almak bir mimarlık öğrencisinin en önemli eğitim aşaması olmakla birlikte, zaman içinde aldığı her kritikte fikirleri yerden yere vurulan mimarlık öğrencileri, fikirlerini savunmayı öğrenirken zamanla da hocalarına evrilir.
    bu nedenledirki mimarlık söz konusu olduğunda, mimar sıfatı taşıyanlar ego sahibi, hatta snoop görünür.

    çalışma sahası ne olursa olsun, her meslek dalında olduğu gibi, ve bir çoğundan daha da fazla araştırma, okuma yani kendini geliştirme gerektirir. iyi bir mimar sadece kendi alanına değil, tüm konulara ilgi duymalı, bilgi sahibi olmalıdır. yani mimarlık, biraz da maymun iştahlılık gerektirir. kısacası, iyi mimar, donanımlı mimardır. az biraz tüm mimarlar olmalıdır yani.

    bu meslek dalının en şanslıları, tasarımlarını uygulayabilecekleri özgürlük alanının kendilerine verilmesini sağlayabilecek derecede büyüyebilmiş, güven telkin edebilmiş ve kendini kanıtlayabilmiş olanlardır. bu nedele okula girildiği ilk andan itibaren sürekli kendini geliştirmeye çalışmak, gerçek anlamda mimar olabilmenin ilk şartıdır.
    #48827 fly | 8 yıl önce
    0unvan