1. kadın-erkek ilişkilerindeki dinamikleri analiz edip buradan elde ettiği bulgularla kadınlara yönelik hangi hamle ve tutumların partner edinmede avantaj sağlayacağını öngören akım.

    redpill'de kadınların evrimsel doğasına yönelik bir dolu bilimsel/spekülatif gözlemden belirli nitelikte genellemelere ulaşılır, buradan da sonuca götürecek eylem planının ne olduğu ortaya konur.

    yazılanlara bakılırsa söz konusu genellemeler kadın cinsiyetini pek olumlu bir yerde konumlandırmaz. mesela kadının kalbine giden yol hiç bir zaman ahlaki açıdan soylu nitelikler edinmekten geçmez, genelde kadınları cezbedenler insan doğasının daha aşağı yönleridir. mesela paradoksal olarak kadınlarda kaybetme anksiyetesinin canlı tutulması kadının elde tutulması için güçlü bir araç olarak tanımlanırken, ilgi, şevkat ve merhamet gibi daha insani nitelikler en iyi ihtimalle sonuca ulaşmada etkisiz kalır.

    bütün bu genellemelerin çizdiği kadın resmi gerçekten çok rahatsız edicidir ve çünkü bütün bunlar cinsiyet eşitliğine inanan birisi için hazmedilmesi zor sonuçlara götürür.

    ancak redpill ile ilgili çok ciddi sorunlar olduğu da ortada.

    birincisi spekülatif gözlemlerden elde edilen bulgular evrimsel psikolojinin bazı verileriyle de desteklenerek bütün bir cinsiyeti içine alan genellemelere dönüştürülüyor. ortalama değeri ifade eden bu tarz genellemeler yüzde yüz doğru olsa bile bireysel ölçekte çok yanlış sonuçlara götürebilir. örneğin belirli özellikler kümesinin büyük bir kesimini içine alan bir kadın doğası yoktur. tıpkı erkekler gibi kadınlar da tek bir kategorinin altına yerleştirilemeyecek çeşitlilikler sergilerler. normlardan sapanları paranteze alsak bile rasgele seçilen bir kadının rasgele seçilen diğer bir kadından benzerlikten çok daha fazla farklılığa sahip olması, aynı girdilerin çok farklı çıktılar üretmesi olasıdır. bu yüzden genellemelerle oluşturulan eylem planı bireysel ölçekte ters tepebilir. yukarıdaki örneği ele alırsak, kaybetme anksiyetesi bazı kadınları çekerken bazılarını pekala itebilir ya da bazı kadınlar eş seçiminde -evrimsel kökenlerinden ve çoğu cinsdaşlarından farklı olarak- insani özelliklere daha fazla önem atfedebilir. benzer şekilde, yukarıdaki yazarımızın da işaret ettiği gibi redpill belirli sosyo ekonomik bağlamlarda çalışır, gözlem bulgularını bu sınırlı kesitten alır kültürel ve ekonomik faktörleri göz ardı ettiği için evrensel açıdan kullanışlı değildir.

    redpille ilgili ikinci ve bence daha ciddi sorun kendi kendini baltalaması. eğer kadın cinsiyeti evrimselleşmiş dürtülerinin kölesi olarak iyiyi değil gücü ödüllendirmeye otomatik olarak programlanmışsa bu kadar bokladığınız, insani niteliklerden yoksun bıraktığınız bir cinsiyetin peşinde koşmaya değer mi? eğer kadınlar bu kötüyse neden onlarla sevgili olmak isteyesiniz ki? ama bütün bu kılı kırk yarmaların, bu uzun analizlerin, bilimsel atıfların nedeni bu kadar bok atılan bir cinsiyetin partnerliğini kazanmak. bu bana çok çelişkili geliyor. bu tarz kötücül taktiklerle kazanabilecek bir sevgiye neden değer verilsin ki? ama bu arkadaşların tek derdi bu: neredeyse bir nefret objesi haline getirdikleri kadınların sevgilerine de ölümüne muhtaçlar. kadınları kötüleyen bir dolu analizin sonucunda ulaştıkları yer üremeye giden her yol mübahtır gibi yine evrimsel açıdan programlanmış bir sığlık.

    bir de bunun bir parçası olup özgüvenini koruyamazsın. çünkü redpill olduğun kişiden en iyi özelliklerin pahasına da olsa vazgeçmeni ve olmadığın kişi olmanı talep eder ve bu şekilde ilerleyebileceğini söyler. bu bende iyi şeyler çağrıştırmıyor.

    #294838 little thirty | 2 ay önce (  2 ay önce)
    3düşünce akımı