1. bugünkü duruşması kararla bitmiş olan kızcağız.

    anne, abi ve amca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. her konuşmasında narin'in cesedini götürüp yok etme görevinin kendisine verildiğini söyleyen nevzat bahtiyar'a ise, suç delillerini gizleme ve yok etmekten 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

    aslında bu duruşma 26 aralık'ta başladı. galiba 2. duruşmasıydı bu davanın ve mahkeme başkanı 2 gün sonra da olsa karar açıklamakta diretmiş gibi görünüyor. 26 aralık'taki duruşmayı takip eden gazetecilerden birinin attığı tweet'leri ekşi'deki bir yazar enrty yapmıştı, ben de kaydetmiştim, sizinle de paylaşayım. özellikle diyarbakır barosu başkanı nahit eren'in müdahil olup yaptığı savunma baya iyi: ilgili entry

    bu hesap hareketlerinin incelenmesi ve cep telefonundan internete bağlanma ile program açıp kapatma bilgilerini ben ilk kez öğrendim. amca salim güran'ın her şeyi planladığını güçlendiriyor bütün bu flood. terlik mevzusuyla ilgili de baya açıklama yapmış baro başkanı. vaktiniz olduğunda okuyun. sadece kararı yazıp duruşma içeriğiyle ilgili hiçbir şey anlatmayan haber sitesi başlıkları ve açıklamalarından daha fazla bilgilenirsiniz en azından.

    itirazdan sonra umarım karar onanır ve ağırlaştırılmış müebbeti çekerler. ben abi enes'in hapisteki kardeşi ile konuşmasından ve özellikle ilk ifadesinde "amcam çok pısırık biridir, pek konuşmayız" falan demesinden anlamıştım onun da işin içinde olduğunu. anne yüksel ise, narin aranırken hüngür sümük ekranlarda poz keserken, ifadelerinde sürekli çelişkiye düşmüş, çevresine sürekli "jandarmaya ve savcıya hiçbir şey anlatmayın" diye tembih ettiği ortaya çıkmıştı. narin'in neden ve nasıl öldürüldüğü sır olarak kalacak. kimisi hayvanların, akrabaların da içinde olduğu bir seks mevzusunu narin'in gördüğü için öldürüldüğünü söylüyor, kimisi narin'e tecavüzün toplu halde yapıldığını ileri sürüyor. her ne çirkin şekilde olursa olsun, 8 yaşındaki bir kız çocuğunu buhar etmeye çalışan en az 4 kişinin hayatı kararmış oldu. bahtiyar'ın da ne hapiste ne de çıktıktan sonra rahat edebileceğini sanıyorum, eğer karar onanırsa tabii.

    edit: nahit eren diyarbakır barosu başkanı değilmiş artık. onu da dipnot olarak belirteyim, yukarıda düzeltmeyeyim.
    #292846 lake of the hell | 4 ay önce (  4 ay önce)
    0kişi