1. Piyasasız işler zor olduğu için kafadan 1-0 geriden başlayan grup. Bir de liberalizm insanı, sen çalışmadığın için yatın yok; malsın'a, ikna edebilen bir sistem. Sürekli bir vitrini var zenginleri gösterebilecek.

    Ama sosyalizmde böyle bir vitrin ve aldatmaca yok, sosyalist insan tipi başkasının yararına çalışacak, gönüllü ve çok çalışacak insanlar ister; şu an bu tip insan da kalmadı bu da başka bir eksi.

    Bir de özeldeysen işten atılma riskin var, çalışma da göreyim; sosyalist sistemde keleşli birini dikersin başına hadi çalışmasın da göreyim.

    Yani işin özü liberal sistem cambaz gibi her şeyi perdelerken, insana her hatanın kendinde olduğuna inandırabiliyor, insanlar milyonda bir zengin olma ihtimalinin peşine düşmeyi seviyor; sosyalist sistemde bütün işler kör göze parmaktır.

    Bunun için solcuların işi zor, gerçekten zor.
    #287294 migfer tokmakel | 2 yıl önce (  2 yıl önce)
    2siyaset terimi