Sözlük yazarlığı kavramını bilmem açıkçası. İlk tecrübem de kulzostur, ekşide yazmadım hiç. Kısacası bu konuda ilk tecrübem ve sevdiğim yerde de kalıcı olmaya çalıştım, çalışıyorum. Aradan 4 yıl geçse de bana ne kazandırdı diye bakıyorum. Tabii ki güzel bilgiler edindim, yeri geldi eğlendim, yeri geldi de değerli insanlar tanıdım. Bunların içinde hangisi en önemli diyorum kendi kendime. Buradan tanıdığım insanlar derim, bu konuda da netim yani.
kulzos yazarlığı kısmına gelirsek(çünkü diğer sözlük yazarlıklarını bilmiyorum); yeri geliyor eğleniyor, yeri geliyor bilgi ediniyor, radyo gibi bir nimetten sesimizi duyuruyor, kimi zaman kavga ediyor, kimi zaman trollüyor, kimi zaman duygusal bir birliktelik bile kuruyoruz yani. Bence bu sentez insanı barındırıyor içinde. Yani doğallık da diyebilirim. Hiç sürekli ciddi bir insan görmedim hayatımda. En ciddi insanların bile normal hayatlarında gülen, ağlayan, şaka yapan vs. insanlar olduklarına şahit oldum. Kimse de bana ciddiyetin her alana yayıldığı bir ortamı sevebileceğini söylemesin, çünkü inanmam.
Sözlük yazarlığının da insanlardan oluştuğunu ve yazarların internet ortamında değişim yaşamadığı, yani kendi oldukları sürece sözlüklerin her sentezi barındırabileceğini görüyorum ve iyisinin de bu olacağını düşünüyorum.
Kimseye yanıt değildir, sadece şahsi görüşümdür. :)