1. Temel cümlede bildirilen eylemin hangi nedenden kaynaklandığını yan cümlesinde veren cümlelerdir.

    Ortada bir yangın yardır, orman yanmıştır, yanma esnasında görememişizdir fakat her yer kül olduktan sonra yangın yerine gelip fikir yürütüyoruz. Sebep-sonuç cümleleri de böyledir. Bir sonuç varsa o sonucun birçok nedeni olabilir. Sadece kül olan ormana bakıp sebepler üzerinden niyet okunursa bu ne insanlığa sığar ne ahlaka sığar ne de başka bir şeye. Ortalığı yakan biri varken o yakanın arka planlara çekilip sonuca işaret eden bireyin taşlanması tek kelimeyle ikiyüzlülüktür, kendini bilmezliktir, aymazlıktır.

    Doğruysak herkese doğru olacağız, yanlış yapana da “yanlış yapıyorsun.” Deme cesaretini göstereceğiz. Hakaret suçtur, sonucu uçurulmaktır. Misal sözlüğümüzdeki Madde 19 bir sonuçtur, sebebi ise kesinlikle troll olan bir troll değildir. Bahse konu olan troll’ün yazma-silme eylemini protesto amaçlı gerçekleştirerek bu tarz eylem gerçekleştirenlerin cezai müeyyidelerle karşılaşmasını önünü açmak istemiştir ki son derece haklıdır. Aksi durumda dün hiçbir sebep yokken yaşanan bir takım hakaret içerikli girdilerin adrese teslim yazılmasının ahlaki boyutunun tartışılmayıp “kulzos” başlığına yazılması ve insani değerlerle alenen dalga geçilmesi ise çok büyük talihsizliktir.

    Bu sözlükteki İşimin gücümün çevrimiçi olduğum müddetçe yazmaktan/okumaktan başka bir şey olmadığını sürekli olarak çevrimiçi olan arkadaşlar illa ki bilirler fakat girdilerin oylanma şekilleri üzerinden niyet okumaya çalışıp bana o sıfatı reva görenlere de hakaretlerini misliyle iade ettiğimi bildirmek isterim.

    Ek olarak “sözlüğe değer veriyorum.” deyip “kulzos” başlığının daha fazla kirletilmemesini tavsiye ediyorum. En çok yazanından en az yazanına bir bok olduğu zaman soluğu hemen bu başlıkta almayın lütfen.
    #262662 iskiski | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    3edebiyat terimi