25 eylül 1960 tarihinde izmir'de doğan ve 06 temmuz 2021 tarihinde hayatına kendi isteğiyle son veren keman sanatçısı, bestekâr, usta müzisyen.
yaptığı müzik türünü seversiniz, sevmezsiniz bilemem fakat türkiye müzik camiasında her türden çalmadığı albüm kalmamıştır herhalde. bir dönem kempa ve gündem yaylı grubuyla da çalışan, zeki müren'den bülent ersoy'a, tarkan'dan sertab erener'e ahmet kaya'dan müslüm gürses'e, levent yüksel'den özcan deniz ve mahsun kırmızıgül'e albümüne çalmadığı, müzik yönetmenliğini yapmadığı, orkestrasını yönetmediği müzisyen neredeyse kalmamıştı. son dönemde muazzez ersoy ile trt'de bir programda izleyebilmiştik.
bu yukarıdaki isimleri neden yazdığıma gelecek olursam; bu isimlerden hayatta olanlar arasından muazzez ersoy dışında cenazesine katılan olmadı maalesef. en ilginci ise; beyin kanaması geçirdiği esnada ebru gündeş'i kollarında taşıyan albümün müzik yönetmeni ilyas tetik'ti fakat ebru gündeş'in, usta müzisyenin vefatından sonra sesi soluğu çıkmadı.
türk müzik camiasının kara bir lekesi gibi duruyor ilyas tetik'in cenazesindeki durum. son dönemde bazı maddi sıkıntıları olduğu ve bu sıkıntılar sebebiyle hayatına son verdiği söyleniyor. yattığı yer incitmesin.