1. Genelde evcil bir hayvanın ücret karşılığı satılmasıdır. Çünkü sahiplendirme demeye dilim varmıyor. Bunu yapanlar benim gözümde gösteriş meraklısı insanlar olarak canlanıyorlar, bunun önüne geçemiyorum. Belki de geçmek istemiyorum.

    Bir arkadaşım cins bir kediyi ya da bazı insanların gözünde para eden bir kediyi sahiplenmek istemişti. Sahibi ise başkasına söz verdiğini ve yapabileceği bir şey olmadığını söylemiş ona. Sonucunda söz verdiği kişiye vermiş ve o kişi de iki gün sonra, aynı kediye "ücretli sahiplendirme" olarak yüksek bir paraya ilan açmıştı. Mide bulandırıcı bir şey ama yapacak bir şey yok. Çünkü insanlar vicdanlı olmadıkça ve bu ücretleri ödemeye razı olduğu sürece bu durum devam edecektir.

    Sonuç olarak; evcil hayvan sahiplenme ciddi bir sorumluluktur. Yeri gelecek uzun süre onu bırakıp bir yere gidemeyecek, yeri gelecek onu kendinizden daha çok düşünecek, belki de yanınızda sürekli olan tek canlı ve dostunuz olacaktır. Bu yüzden dostunuza biçtiğiniz şey "para" olmasın.

    ukdesiymiş.
    #261122 rekoba | 4 yıl önce
    2genel terim