ağrılı bölgelere yapıştırılan ilaçlı bant. etken madde olarak kırımızı bibere acısını veren, romatizmalarda, ağrılarda tutulmalarda kullanılan merhemlerdeki kapsikum'u içerir.
yapıştırdığınız zaman kısa bir süre sonra bölgeyi ısıtmaya başlar. bazen cayır cayır bir ısı oluyor, bazen de ılıman oluyor. ağrının şiddetine göre değişiyor galiba. çok emin değilim. yel girmesi ağrılarım için yapıştırıyorum genelde ve ağrım çok olduğu için ütü basmış gibi yakıyor. sonra yanması bittiğinde ki, bu genelde 24 saatten fazla sürmüyor çıkartıyorsunuz.
şimdi gelelim çok ama çok önemli * bir noktaya. asla ve asla ve asla bir yakıyı çıkartıp, aynı yere hemen yenisini yapıştırmayın. araya en az 1 hafta falan koymanız gerekiyor. yoksa bildiğiniz deride yanık oluşuyor.
cildi hassas bazı insanlarda da kaşınıtı falan yapabiliyor. demedi demeyin.
benim gözümde mucizevi bir şeydir. tabii hiç ihtiyaç olmamasını tercih ederdim o ayrı.