1. şii çoğunluğa sahip olsa da; hristiyanlık, zerdüştlük, yahudilik ve diğer azınlık dinlerini de tanıyan ülke. hristiyanların çoğu ermeni olsa da, islam devrimi öncesinde şiilerden de hristiyanlık inancına geçenler varmış. ayrıca hristiyanlar ve yahudiler parlamentoda temsil de ediliyor. çünkü bu ikisi en kalabalık azınlık.

    ermenilerin bir bölümü sırasında ermenistan'a göçmüş. yine aynı savaşta ırak'taki süryaniler de saddam zulmünden kaçmak için iran'a sığınmışlar.

    islam devrimi sonrasında şeriat ile yönetildiği için, bir müslümanın hristiyan olması ise çoğunlukla idamla sonuçlanıyor.

    2019 yılında islam'dan hristiyanlık inancına geçenlerin sayısı artınca iran istihbaratı konu hakkında çok endişelenmiş ve bazı önlemler almaya başlamış.
    #257681 jean baptiste de la rose et la croix | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    5ülke