1. Kimine göre 'küçük, masum hırsızlıkların' hoş görülme sebebi, kimine göre ise 'vicdani etik' duygularını sembolize etme söylemi.

    Malum, yaklaşık 20 ama özellikle son 10 yıldır 'dan, iktidara bir halel gelmesin düşüncesi / zorla dayatılması sebebiyle haber alamıyoruz, okuyamıyoruz, göremiyoruz, izleyemiyoruz. Gerçi artık tüm dünyada iletişim şekilleri format değiştirdi ve değiştirmeye de devam ediyor.

    Bu gezegende iyi veya kötü olarak nitelendirdiğimiz her şey, insanlık tarihinden günümüze kadar hep vardı fakat görme / duyma şansımız bugüne oranla çok daha düşük bir orandaydı. Türkiye özelinde konuşmak gerekirse; hayvanlara tecavüz / işkence, dini istismar, insana yönelik şiddet, son 20 yılda ortaya çıkmadı. Günümüz dünyasında dahi hala daha ergenliğe giren çocukların, hangi sebeple olduğunu söyleyemeyeceğim ama sizin tahmin edeceğiniz sebepten ötürü "ahır" 'a törenlerle götürüldüğü bir coğrafyada, sosyal medyada her gün gördüğümüz haberlere de şaşırılmaması gerekiyor diye düşünüyorum. Esasen bizlerin, yeryüzünde yoruma kapalı olması gerekecek şekilde 'ahlaksızlık' , 'vicdansızlık' olarak nitelendirdiğimiz şeyler; farklı coğrafyalarda belki bir dinin emri oluyor, belki de bir toplumun töresi.

    2021 senesinde cennette huri sikeceğine inandığı için kafa kesenlerin; ' nın tükürdüğü sakızı yerden alıp çiğneyebilmek için milyonlarca insanın olduğu gerçeğini unutuyoruz.

    Neyse, yine laf lafı açmaya ve konudan sapmaya başladı. Yukarıda bahsettiğim toplumun haber alma şekillerinin değişmesinden ötürü, ben de twitter 'ı anlık haber alma platformu olarak kullanıyorum uzun süredir ve bugün bir habere denk gelip, ilgili başlık adı altında sizlerle paylaşmak istedim.

    'nin bir şubesine ait olan şu fotoğraf / haber benim gibi bir adamın bile içini cız ettirdi.

    Düşünüyorum; market yetkilileri için "bravo" mu desem, "reklama gerek var mı?" desem, yoksa çocukları, insanları 'göz hakkı' denilen saçmalık altında sevindirme çabalarına mı üzülsem, yoksa bir meyveye bakabilmenin 'hizmet' haline getirildiğine mi yansam bilemedim.

    Bir ara cumhuriyet döneminden bugüne kadar olan tarım politikaları ile detaylı bir analiz yazacağım ama özetlemem gerekirse; meyveler yenmek içindir, bakmak için değil.

    Gözünüze ayrı, hakkınıza ayrı, size ayrı. Bu da benim hakkım olsun; allah belanızı versin.

    edit : işbu girdideki eleştiri, kampanyayı yapan 'ne değil; çocukları bir 'kampanya' neticesinde, meyve yiyebilme 'lüksüne' sahip olmak durumunda bırakan siyasi gücedir.
    #255904 becoolnotfool | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    4genel terim