1. 3 aylık yapacağım eylemdir.
    Köyüme geldim hem gübre attım hem de 3 ay kalmış sınavım için böyle bir sessizliğe ihtiyacım vardı.
    Alt ve üst kattaki komşularımın dedikodu seansları boğmuştu iyice zaten beni.
    Her Taraf yeşillik, dağlarına Bahar gelmiş memleketimin.
    FındıklAr tomurcuklanmış, dereler gürül gürül ve berrak hava tam yayla havası bir sis basıyor bir güneş açıyor.
    Ağaçlar ufaktan çiçek vermeye başlamış.
    Geçen sene büyüttüğümüz köy kedisi bizi görür görmez kuruldu harmanın başına.
    Evimizin yanındaki ağaçta nesillerdir yaşayan sincap ailesi de hiç değişmemiş neyden şikayet ediyor anlamıyorum akşama doğru bas bas bağırıyor.
    Harmanın karşısındaki dibinde mezar olan en az 200 yaşındaki devasa çınar ağacı da aynı hiç değişmemiş.
    Bir görseniz 3 saniye bakınca dibinde frodo ve arkadaşları nazguldan saklanıyor zannedersiniz aynı büyüklükte ve aynı devasa köklere sahip.
    Millet hâlâ dibindeki mezarı evliya zannediyor yanından akşamları geçerken çarpılırım diye ufaktan tırsıyor.
    Bu ağacın üstüne yazları Baykuş gelir harmandan gecenin zifiri karanlığında bir tarla faresi avlar ki ne olup bittiğini anlamazsınız bile sadece ürpertir sizi.
    Ve domuz, çakal veya geyik dostlarım sizi de unutmadım gecenin köründe balkonumun altında ve evimin çevresinde gezip korkutmayın beni.
    Sabah ve akşamları cıvıl cıvıl öten rengarenk, çeşit çeşit kuşlar sizin yaptığınız besteyi en kral müzisyenler yapamaz.
    Yazdan önce tepelerde köy Çobanları koyunlarını otlatıyor aralarında bazıları küçük kuzular hiç ayrılmıyorlar annelerinin yanından, birini seveyim dedim sonra az ilerimde bulunan çoban köpeğini görünce asker selamı verip olay yerinden uzaklaştım.
    Şimdilik köyüm böyle şehirde çarpık kentleşmeden ötürü nefes alamıyordum zaten iyi oldu böyle.
    Sonra milletin bitmek bilmeyen sokak tartışmaları da boğmuştu beni.
    Belki ileride köylünün durumuna da değinirim şimdilik doğanın bir parça güzelliğini anlatmakla yetineceğim.

    #254610 migfer tokmakel | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    6eylem