1. Arkadaşlarımın yaşadığı en şahane mesleki dalgınlık örneklerini sıraladım:

    1. duruşmaya geç kalınması neticesinde aceleyle duruşma salonuna dalınması, karşı taraf vekilinin (davalı vekili) gelmemesi, davanın kazanılıp duruşmadan çıkılması, patron avukat aranarak müjdenin verilmesi, kaybedilmesi muhakkak olan davanın kazanılmasının ofisçe coşkulu şekilde kutlanması, hoplanması, zıplanması, ofise gidip de duruşma tutanağı alıcı gözle okununca acı gerçeğin ortaya çıkması, yanlış duruşmaya girildiğinin anlaşılması. (patronu gülüp geçmişti.) hani diyeceksiniz, o dosyanın tarafları neredeymiş. bazı davalarda taraflar anlaşınca duruşmaya her iki taraf da gitmez, böylece dava takipsiz bırakılır ve dosya işlemden kaldırılır. arkadaş tam da böyle bir dosyanın duruşmasına girmiş, sonradan o işle bayağı bir uğraşmışlardı. tam nasıl çözmüşlerdi hatırlamıyorum.

    2. Yanlış dosyanın temyiZ hakkından feragat edilmesi. bu çok acı olaydı bak. (kovuldu haklı olarak)

    3. Ümraniye'deki esas dosyasından talimatla bakırköy'de hacze çıkacak arkadaşın talimat evrakı yerine komple dosyayı alıp bakırköy'e götürmesi, Yetmez gibi Bir de müdürün önüne koyması ve kaç köşesi olduğu belirsiz jetonunun anca o an düşmesi. Neyse ki icra müdürü babacan çıkmış da "al dosyayı ümraniye'ye götür" diye geri yollamış bizim zekiyi. Yoksa meslekten ihraca kadar yolu olan bir mallık bu yani.

    Bunların hepsi ankara hukuk mezunu. İkisi zengin koca bulup evlendiler, çalışmayı bıraktılar. Büyük isabet oldu bence. Diğeri erkek olduğu için mesleğe devam ediyordur sanıyorum.

    Benim büyük bir mesleki dalgınlığım olmamışsa da başka süper mallıklarım var. Yazıcam bir ara.
    #247468 istenc | 4 yıl önce
    0anket