hayal gücünün yazılım ile desteklenmesinin ne kadar etkili bir ekonomi yaratabileceğini gösteren önemli bir örnek.
iyi incelenmesi ve okullarda örnek olay olarak bahsedilmesi gerekiyor.
insani zaafları çok iyi kullanıyor. koleksiyon yapmak, sahip olma dürtüsü, rekabet, takıma ait olma, bir varlığa emek harcayarak değer yüklemek, avlanma içgüdüsü vs.
gerçek dünya haritasını kullanıyor olması ilginç ekonomik olaylara neden olabiliyor. örneğin dün evimin yakınındaki kafede öğle yemeği saatlerinde pokemonları kendine çeken bir koku yayan modül isimli sanal cihaz kullanıldı. kokuya gelen pokemonlar sanal, ama onları yakalamaya gelen müşteriler gerçek.
benzer olaylar daha önce de olmuştu, örneğin second life isimli bir oyun içerisinde büyük firmalar kendi mekanlarını açmışlardı.
yazılım çok ilginç mesleklerin önünü açacak. ne iş yaptığını anlamakta zorlanacağımız meslekler olacak. bir kaç yıl içerisinde 7-8 yaşındaki çocukların 'oyun danışmanı' olarak firmalara hizmet vereceğini ve benden daha fazla para kazanacaklarını tahmin ediyorum.
durum böyle olunca günlerini bilgisayar başında oyun oynayarak geçiren yeğenime de 'kalk biraz ders çalış' deme konusunda da tereddüt içerisindeyim.