1. 1957'de Sultanahmet meydanında kurulan lale pastanesi ilerleyen yıllarla birlikte avrupai bir isim kazanacaktı.

    her şey hippilerin 68 yılı itibariyle mistik hayatı yaşayabilmek adına doğuya, daha da doğuya seyahat etme istekleriyle başladı.

    uzun bir seyahati kapsayan yolun, avrupa'daki son durağı ise istanbul'du . küçüklü büyüklü gruplar halinde yola çıkan hippiler bazen ayrılıyor, bazen büyüyor ve grup grup istanbul'dan geçerek yollarına devam ediyorlardı.

    cep telefonu, internet, gps gibi iletişim araçlarının bulunmadığı o dönemlerde birbirlerini bulmak ve mesaj iletmek isteyen hippilerin bu mesajları bırakacakları yer arayışını lale pastanesi karşıladı.

    pastane turistik konumu sebebiyle tüm hippilerin geçtikleri yol üzerindeydi. bu sebeple mesajlaşma merkezi olarak tercih edildi. fakat ismini söyleme konusunda çok zorlandılar. vitrine baktıklarında gördükleri tatlılar sebebiyle buraya pudding shop demeye başladılar. pudding shop hippiler arasında dilden dile yayıldı. gelen kalabalık zamanla pastane içinde haberleşme, mesaj bırakma, hangi tarihte nerede olacaklarını bildirme gibi sebeplerle kullandıkları bir ilan panosu hazırlanmasını sağladı.

    o tarih itibariyle istanbul durağı demek puding shop demekti.
    pastane sahipleri de oldukça yabancı oldukları hippilere artan işleri sebebiyle kucak açtılar. tabelalarına da pudding shop ifadesini eklemeyi unutmadılar.
    sultanahmet meydanında hala ayakta duran pudding shop artık bir restaurant. ama hala puding satıyorlar :) 68'li yıllarda yolu oraya düşen günümüzün emekli hippileri, yıllar sonra istanbul'a geldiklerinde yine oraya uğrayıp ufak bir hatıra notu bırakmayı ihmal etmiyorlar.

    artık pudding shop'un sadece ismi kaldı. lale restaurant olarak eskiye döndü. içine girerseniz ufak da olsa notların bir bölümünü görebilirsiniz.
    #237499 bi cay kap gel | 4 yıl önce
    5mekan