1. 1987 tarihli filmi. film dram türünde olsa da zıt duyguları dakikalar içerisinde yaşatmayı başarıyor. filmle alakalı tek bir bilgi ile oturmuştum türünü saymazsak; izlemem gereken abd-Vietnam savaşı konulu stanley kubrick filmi.
    açıkça belirteyim, ilk başta müziği ile klişe ortamı ile karşılayınca komedi mi diye keyifle söyledim. tabii bu çok uzun sürmeyerek filmin emrah'ı olan abinin ilk dumuruyla anında işin rengi değişti. insan gerçekten askere gitmemeyi düşünür. 90'lı yıllarda ülkemizde yasaklanması(u: ) da mantıksız gelmiyor.

    film amerikalıların şeref yoksunluklarını yüzlere vurmada çok başırılı iş çıkarmış. yasaklanmaması için olsa gerek bazı savaş güzellemeleri de vardı. filmin özet cümlesi de kendi içinde geçen repliği ve gayet açık; "insan ruhundaki ikiliğe gönderme..."
    ayrıca stanley kubrick yine harika bir soundtrack çıkarmış ortaya. tüm bunlar ışığında son sahne ve ardından çalan filmi akılda kalıcı yapıyor.

    güzel film.

    unutmadan; filmi izlerken yer yer şunu haykırmak mümkün.

    çıkarılmış bazı sahneler her filmde olduğu gibi bu filmde de varmış. bu filmdekilerden belki de en vurucusu; deniz kuvvetleri askerlerinin futbol oynadığı sahneymiş. yine muhtemelen dünyadan bir haber olarak en haklı kendileri olduklarını düşünen ama savaşı kaybettiklerini bile bilmeyen amerika halkının kaldıramayacağını düşündükleri için çıkarmışlar. futbol sahnesinde top yokmuş; düşman kellesi varmış.

    dillere pelesenk olan tüm marşlar: Full Metal Jacket Marching Songs HD
    #234381 razay | 4 yıl önce (  4 yıl önce)
    0film