1. Kulzos ile ilgili genel olarak "teknik" önerilerin yapıldığı, istendiği bir başlık olduğunu biliyorum. Fakat benim önerilerim(ya da temenni desem daha doğru olur) bizzat aslında sözlüğü oluşturan etmenlerden en önemlisi olması dolayısıyla yazarlara olacaktır.

    Evet , sözlükte bugünün gündemi ile ilgili tek kelime konuşma (ya da yazma diyelim) isteği oluşmasına sebep bırakmayan düşünce yapımla bunu istikrarla sürdürüp dediğimi uygulayacağım,yani o konularla ilgili yazmayacağım.Ama sizleri eleştirmeden de duramayacağım tabi ki.
    Cidden derdiniz ne anlamaya çalışıyorum. Çoğunluğunun olgun olduğunu kabul ettiğim ve sandığım insanların sürekli bir didişme, sözlükler üzerinden laf sokma, kibir taşıma,ilgi çekme, kayıkçı kavgası yapma telaşı içerisinde olmasını cidden hayretle izliyorum! Neden sürekli bir tartışma yaratma ve gerginlik çıkarma arzusu içerisindesiniz?
    A malı B malından daha iyi veyahut değil,daha entelektüel,daha zeki insanların,daha muhteşem derecede güzel kadınlar/erkeklerin bulunduğu, kendini abarttığı, bambaşka gösterdiği belki de yalnızca olduğu gibi olabildiği kişiliklerin mevcudiyetinin olması ya da tam tersi niye herkesi bu kadar çok ilgilendiriyor ki? Sadece bir ortamda amasız/salt bir şeyler paylaşmayı uygun gören yapıların kurulması bu kadar zor mu herkes için? Tüm bunların oluşturduğu gri ve kasvetli hava sizi rahatsız etmiyor da haz mı veriyor??
    Daha çok şey yazılır fakat kıssadan hisse negatifliğin hakim olması ve üstüne daha da daha da katmak asıl sizlere/bizlere ne katıyor? Temennim ; hayata tek bir yönden bakmayıp ve değerlendirmeyip , tabir-i caizse
    Sağlıklı bir ortam yaratmak için gerçekten enerjisini boşa harcamayan insanları görmek ya da hissedebilmek en azından. Hali hazırda çok da iyi hayatlar yaşamayan ve yaşatılmayan ülke/evrende tutunmaya çalışırken bunun üstüne küçük bile olsa negatiflik eklememek/görmemektir temennim ve düşüncelerim.

    Edit : imla

    Not : fularlı mularlı herhangi bir sıfata sahip olmayan kişi/insan/yazar temennisi.


    #226931 beth lawless | 4 yıl önce
    4anket