bünyesinde, düşünce ve düşünceyi dile getirme, inanç özgürlüğü gibi bir takım evrensel hakların kısıtlanması gerektiğini savunanların da olduğu sözlük.
dün itibari ile kendisini sözlüğün sahibi sanan birisi, olmadık laflar etti, kimse de demedi ki bu ne rezilliktir?sözlük yönetimi, insanlara ithamlarıyla iftira atan, kendisini baskılayanları, eline fırsat geçince baskılamaya çalışan ortağ zihniyetlilere müsade etmemelidir. zira biz buraya, bir şeyler öğrenmek, bildiğimiz kadar bilgilerimizi, düşünebildiğimiz kadar düşüncelerimizi paylaşmak, bazen de biraz eğlenmek için geliyoruz. kimse buraya yukarıda bahsettiğim tarzda kişilerin ortaçağ ürünü kişisel hezeyanlarını okumak için gelmiyor. nefret söylemi, sadece kendimize yöneldiğinde nefret söylemi değildir, ne yazık ki ülkemizde insanlar nefret söylemini sadece kendi kutsalına yöneltiğinde farkına varıyor. adil olmak, nefret söylemi karşıtı olduğumuz düşünceye yöneltildiğinde de buna karşı çıkmamızı gerektirir.
dün burada nefret söylemi bir entry, en beğenilen entrylerden biriydi. bence bu, anlayana bir utançtır. eleştirdiğiniz zihniyetin aksyonlarını serilemekse en hafif tabiri ile oksimoronluktur.