Ana karakterimiz geralt isimli bir yaratık avcısı.
Witcher diye adlandırılan bir topluluğun/grubun üyesi. Bu witcher'lar kısaca mutantlar. Güçlü yaratıklarla karşılaşabilmek, dövüşebilmek ve insanlığın derdini çekebilmek için küçük yaşta toplanıp büyücüler tarafından bir takım iksir ve büyüler yardımı ile genleriyle ve vücut yapılarıyla oynanmış.
Bahsi geçen yaratıklar ise çeşit çeşit. Bir çeşit yarıktan dünyaya başka evrenlerden akmış bu varlıklar. Bunların arasında elfler gibi insansı canlılar da gelmiş, detaya girmiyorum. Dünya bir vesileyle bir çok farklı dünya dışı yaratıkla dolmuş. Yamulmuyorsam bu sayede büyü yapılabiliyor. Bir benzer hikaye ve dünya için (bkz:
divinity the original sin).
Bu witcherlar, epey yaramışlar ki bunları tam anlamıyla
üretilmeye başlamış. Hatta ayrı yerlerde kaleler kurulmuş ve okulları açılmış. Yüzlerce çocuk, belirli zamanlarda toplanmış ve witcher olmaları için mutasyona uğratılmaya başlanmış. Bu çocukların bir kısmı ilk mutasyon sürecinde, bir kısmı ağır eğitimde, kalan az sayıda çocuk ise son sınavda can vermiştir. Elde kalan bir avuç başarılı çocuk/genç ise witcher olmaya hak kazanmaktadır.
Bu witcher denen arkadaşlar genelde duygusuz, yalnızca parayı düşünen, bu paralarla yeni silahlar zırhlar satın alıp kadınlarla yemeyi tercih etmektedirler. Eşlik ettiğimiz geralt ise yaptığımız seçimler sonucu ilerleyen hikayede gördüğümüz kadarıyla duygusal hallere bürünebilir, yardıma muhtaç birine ücretsiz yardım edebilir vs. biraz daha farklı biri olabilir.
Witcher'ın olayı, diyar diyar gezip, yaratıkların zorluk yaşattığı insanlarla bir şekilde karşılaşıp veya kontratlar vesilesiyle onlara ulaşıp bahsi geçen zorlukları güzel meblalar cukkalama karşılığında çözmesidir. Örneğin; kardeşi kayıp olan, bir heyhulanın musallat olduğu tahmin edilen birini geralt gider bulur, heyhulayı yok eder. Bulduğu insanlar genelde ölü haldedir, en iyi ihtimalle saldırı altında yakalar.
Her şeye rağmen bir witcher ısrarla toplum tarafından kabul görmez. İnsanlar iğrenç koktuğundan, hakkındaki efsanelerden bahsedip durur. Gördüğü yerde suratına tüküren çok olur. Kılıç sallamasını gören insanlar öyle korkar ki nefretle dışlar bunları. Bu gibi hor görmelerden ötürü oyunda da gözü dönmüş bir şekilde köyleri katleden witcherlar bulunmaktadır. Bu konuda sicili kabarık olan bir okul için: (bkz:
school of cat).
Witcher görünüşü genel hatlarıyla şu şekildedir: gri saç, kedi gözü (ki gece görme yetisinin yansımasıdır), vücudu çoğu yerinde yara izi, zırh üzerine yıpranmış ve kokuşmuş kıyafetler.
Başlık açılan oyun witcher adlı serinin 3. Oyunudur. Geralt'ın ciri'yi aramasını konu olarak ele alır. Aynı zamanda eski yavuklusu, kaderini bir cin vesilesiyle tam olarak bağladığı için güven sıkıntıları yaşadığı büyücü yennefer'i de aramaktadır zira yenn ciriyi bulmak için önem arz etmektedir.
Ciri, nam-ı değer cirilla ise şu an adını anımsayamadığım bir imparatorun kızı, tek varisidir. Bir witcher olarak hatta çok daha üstün meziyetler ile doğmuştur. Büyük bir gücü bünyesinde barındırmaktadır. Bu güç öyle büyük ve önemlidir ki, evrenler arası pek güçlü bir çete/ordu olan wild hunt tarafından ısrarla istenmektedir. Wild hunt bu güçle kötü emellerine çok daha rahat ulaşabilecektir. Ciri'nin kayıp olmasının, sürekli kaçmasının sebebi budur. Esasen ciri de geralt'ı aramaktadır.
Bu arada ciri, geralt'ın manevi kızı gibi bir şeydir. Ancak ciri ilk kaybolduğunda ufacık bebeyken şimdi çok büyümüş ve tam anlamıyla çıtır olmuştur. Oyunda ciri'ye ufaktan ufaktan yürüme imkanı bulunmaktadır. Geraltın kafası karışık olmakla birlikte oyun boyunca tüm seksi kadınların da gözdesidir. Sürekli savaştığı gibi sürekli de sevişmektedir. Büyücü fantezisi olduğuyla ilgili kaer mohen'de kendisi ile az uğraşılmaz.
Bu büyücülerin oyuncular tarafından en beğenilen, en tatlı ve saf gözüken, geralt'ın da gözlerini kör edebilen triss adlı kızıl saçlı bir versiyonu da bulunmaktadır. Önemli karakterlerdendir. Yine de kiera metz bile araya girer, geralt oyun itibarıyla tam bir alfa olarak gezmeye devam eder. Yenn'e karşı ise oldukça kılıbıktır.
Oyunda daha bir çok detaylı hikaye vardır. Bu hikaye de çok daha uzun ve dallı budaklı olmakla beraber başka yazarların anlatımında elbet daha geniş yer bulacaktır.
Oyunun şahsım tarafından oynanan 2 adet dlc'si bulunmaktadır. İkisi de iyidir, tavsiye edilir.
--
spoiler --