1. kullanıcılarının faydasını gördüğü, diğer kullanıcılarından işine yarayacağını düşündüğü uygulamalardır.

    (Google Play ): Kişiselleştirme bakımından kendisini aşmış bir takvim uygulaması. Özellikle kişiselleştirilebilir tema ve ile bulut senkronizasyonuna sahip olması sebebiyle hem telefonda hem de masaüstünde ‘Verilerim silindi’ kaygısı gözetilmeksizin gönül rahatlığıyla kullanabiliyorsunuz.

    (Google Play ): ’de yer alan uygulamalardaki ve oyunlardaki fiyat değişikliğini görüntülemeye yarayan bir uygulama. Özellikle ücretsiz sekmesi altında listelenen uygulamaları her gün bakarak kitaplığımı genişlettiğimi belirteyim. Bunun dışında pahalı bulduğunuz uygulamaları listenize eklediğinizde fiyat değişikliği olursa bildirim gönderiyor. İşinize yaramayan uygulamaları sağa kaydırıp bir daha hareketliliğini görmemeyi sağlayabiliyorsunuz. Bu uygulamaya hesabınızla girmenize rağmen ne yazık ki verilerinizi bulut senkronizasyonu ile yedekleyemiyorsunuz. Şansınıza ayarlar kısmında bu işinize yaramayanların listesini dışarı aktarıp uygulamayı tekrar kurduğunuzda tekrar içeri aktarabiliyorsunuz.

    (Google Play ): LibreOffice tabanlı açık kaynak kodlu bir ofis uygulaması. ’in dosya formatları (.doc, .docx, .dot, .dotx, .ppsx, .pps, .pptx, .xls, .xlsx, .xltx, .ppt, .xlt) yanı sıra açık doküman fortmatlarını da (.odp, .ods, .odt, .otp, .ots, .ott) destekliyor.

    (Google Play ): Yine kişiselleştirme bakımından kendisini aşmış bir dosya yöneticisi. Dosyalarınızı düzenlerken sunduğu kısayollar, ana ekranına kısayol ekleyebilme ve bu kısayolları kişiselleştirme, kişiselleştirilmiş tema gibi kimilerine basit kimilerinin işine gerebilecek iyi özelliklere sahip. Uygulamanın çok kolay bir şekilde ayarlanabilmesinin yanı sıra isteğe bağlı ayarlarını dışarı aktarıp uygulamayı tekrar kurduğunuzda tekrar içeri aktarabiliyorsunuz.

    (F-Droid , GitHub ): için alternatif açık kaynak kodlu bir uygulaması. Hafifliğinin yanı sıra profil, etiket, konum aramalarınızda çıkan sonuçları tek ve toplu bir şekilde resim ve fotoğraf indirebilme, aynı şeyi profil resmi, hikâye ve özel mesajlarda yapabilme gibi dikkat çekici bir özelliği vardır.

    (Google Play): Chrome tabanlı olup GChrome’a kıyasla biraz daha kişiselleştirme özelliğine sahip bir internet tarayıcısı. Arama motoru, sayfalarda dil çevirisi kısmındaki çeşitlilik, siyah tema seçeneği hoşuma giden özelliklerinin dışında Chrome mağazasındaki eklentileri tarayıcıya kurup sorunsuz çalıştırabiliyorsunuz. Son zamanlarda doğru düzgün güncelleme alamıyor. (Gelişticisinin bir başına bu işe giriştiğiyle alakalı yorumlar okumuştum. Ne kadar doğru olduğu tartışmaya açık.)

    (Google Play ): Ekranda birden fazla ekran alıntısı almanıza sebep olabilecek türde sayfalarca içeriği rahatlıkla tek bir alıntının içine yerleştirebileceğinize olanak sağlayan bir aracı. Yapılması gereken şey, uygulamayı açıp ister -uygulamanın kendi başına bir sayfayı tarayıp ekran alıntısı aldığı- otomatik kaydırma seçeneğini ister -kullanıcının kendi eliyle yavaş yavaş ekran alıntısı alınacak yere kadar kaydırabildiği- hız modu seçeneği ile bu işlemleri gerçekleştirmek. Ön izleme sayfasında alıntıların üstten alttan kesilecek yerlerini belirleyebilir, bozuk çıktıysa bir ayar çekebilirsiniz.

    (Google Play ): Yine kişiselleştirme bakımından kendini aşmış bir dosya yöneticisi. Giren parayı ve çıkan parayı kategoriler altında belirlediğiniz ikonla tanımlanabilen başlıklara girerek günlük, haftalık, aylık ve yıllık harcama takibi yapabiliyorsunuz. Ayrıca siyah tema seçeneği, kayıtların yedeğini uygulamayı yeniden kurduğunuzda kullanmak amacıyla ister elle çıktısını alabilirsiniz isterseniz Google hesabınızla bulut senkronizasyonu yapıp verilerim silindi kaygısı gözetmeksizin gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

    (F-Droid , GitHub , Web Sitesi ): Youtube’ın resmi uygulamasına kıyasla daha kişiselleştirilebilir, daha hafif ve daha hızlı bir uygulama. İzlenilen videonun altındaki indirme sekmesiyle videonun, videolara ait ses dosyasının ve alt yazılarının çözünürlükleri seçilerek indirilebilmesi, dinlenilecek videoyu ister video sayfasından isterseniz video sayfasını açmadan sonuçlardaki videoya basılarak arka planda çaldırabilme, videoyu küçük pencereye küçülterek diğer işlerinizi yaparken videoyu o pencereden izleyebilme, Youtube hesabıyla giriş yapmadan kanallara abone olabilme ve bu aboneliklerinizin elle yedeğini alabilme, kablosuzda ve mobil veride varsayılan video ve ses çözünürlüğünü seçebilme, siyah tema seçeneği hoşuma giden özellikleri arasında.

    (Google Play ) Gece kullanılan telefonun gözleri yormasını bir nebze olsun engellemek amacıyla kullanılabilecek bir uygulama. Uygulamada ekranın loşluk değerini yüz üzerinden bir değer girerek ekranı daha da karartabilir, bu karartmanın ne kadar süreceğiyle alakalı süreyi ve günleri belirleyerek bunu bir kronolojiye dökebilirsiniz.

    (Google Play ): Bir ya da birden fazla uygulamalarınızı tek bir tıkla yedekleyip tekrardan yükleyebilmenize imkân tanıyan hafif bir uygulama. Telefonunuza ikide bir format sonrası uygulama yüklemek, hem zahmetli hem de veri düşmanı olduğu göz önünde bulundurulursa bu uygulama sizi bu zahmetten kurtaracaktır.

    (Google Play ): Dahili ve harici uygulamaların artıklarını temizleyerek telefonunuzun derin bir nefes almasını sağlayabilecek bir temizlik uygulaması.

    (Google Play ): Denk geldiğiniz bir şarkıda “Bu şarkıyı kim söylüyor” şeklindeki tepkilerinize cevap verebilecek bir müzik tanım(lam)a uygulama. Saniyeler içerisinde şarkı-şarkıcısının adını, varsa lini ile klibini ve şarkı sözlerini sonuç ekranında gösterebiliyor.

    (Google Play ): Google tarafından yayınlanmış, fotoğraf düzenlemede sunduğu basit görünen ancak çok işlevsel özellikleriyle türlerine taş çıkartan bir fotoğraf düzenleme uygulaması.

    (Google Play ): Bir girişimci tarafından çıkartılmış bir su içme hatırlatma uygulaması. Uygulamayı ilk kurduğunuzda boyunuzu ve kilonuzu girerek size günlük içmeniz gereken su miktarını, kaç saat/dakikada bir içmeniz gerektiğini belirterek girdiğiniz aralığa göre sizi uyarıyor. Sık tüketmediğinizde nelerle karşılabileceğinizle ilgili açıklama bildirimleri gelebiliyor. İster uygulama içinde ister geçerli launcher’ınızın ana ekranınıza widgetlarını ekleyerek belirlediğiniz bardak ölçeklerinde içtiğiniz su girişlerini yapabiliyor, geçmiş dönemlerdeki içtiğiniz su miktarını haftalık, aylık ve yıllık grafiklerinde inceleyebiliyorsunuz. Ayrıca isterseniz Google hesabınızla bulut senkronizasyonu talimatı vererek verilerinizi yedekleyebiliyorsunuz.

    (Google Play ): Sunduğu 10 farklı kaynaktan biri seçilerek sonraki 24 saat ve hafta içindeki hava durumu tahminlerini ve sonuçlarını sunan bir uygulama. Sundukları arasında hava kalitesi, ultraviyole göstergesi, havadaki polen miktarı, güneşin ve ayın anlık konumu, anlık hava değişikliklerinde (aşırı güçlü rüzgâr, yoğun yağmur-kar yağışı, kar fırtınası gibi) bildirme, uydudan radar görüntüsünün yanı sıra geçerli launcher’ınızın ana ekranınıza kullanabileceğiniz 30’a yakın kişiselleştirilebilir widget’ları, siyah tema ve hava durumunu gösteren ikon desteği var.

    (Google Play ): ülkemizde , , , illerinde , , , , , , güzergâhlarını, bu güzergâh üzerindeki durakları ve bu duraklardan geçtiği saati gösteren bir ulaşım uygulaması. Çıkış varış noktalarını güzergâhları belirterek varış noktasına hangi araçlarla ne kadar harcamayla varabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

    (Web Sitesi ): ’ın resmi uygulamasında sunulmayan bazı işe yarar özellikleri cihanız root’luysa etkinleştirmenizi sağlayan bir uygulama. cihazınızda root’un yanı sıra kuruluysa daha fazla özelliği etkinleştirebilirsiniz.
    #200284 esdemirei | 4 yıl önce
    0anket