1. "sözlük yazarı" sayısının az, "forum yazarı" sayısının çok olduğunun göstergesidir.

    kulzos, anketlerle ilgili sınırlamalar getirmeye çalışan ancak bununla birlikte anketleri de tamamen yasaklamamış olan bir sözlüktür. çünkü bazı anketler bilgiyi derleme vazifesi görürler. ancak çoğu anket kişiyi sözlük yazarlığından uzaklaştırır. daha da kötüsü sadece kendisiyle ilgili bilgi verme yoluna sokar. ego tatminine hizmet eder.

    birden bire çok sayıda yazarın aramıza katılması, muhtemelen gelecekte silinecek ya da bir araya toparlanacak anket girdilerinin doğmasına sebep oldu. hatta bu tür başlıkların eskiden açılmış olanları bile var. haliyle anket kategorisine dalıp detaylı bir temizlik yapıldığında ne gerekiyorsa mutlaka yapılacaktır. tabi ki bu şu yoğunlukta yapılabilir bir işlem değil.

    kural 17'nin anketlerle ilgili kısmındaki amaçlardan birisi kişisel anketlere yer vermemektir. yani x yazarın giydiği don, içtiği sigara, dün akşam seviştiği insan gibi milyonlarca türevi olabilecek kişisel anket kulzosta yer bulamaz. bulsa da zamanla silinir. yazar, illa bu bilgileri kamuya açmak istiyorsa bu iş için kendi nick başlığını kullanabilir. yani der ki "larden loughness cey marka don giyen, camel sigara içen, dün akşam margot elise robbie ile sevişmiş adamdır." bak ne güzel tanım.

    kural 17'nin anketlerle ilgili bir diğer boyutu ise bir şekilde yazılmak istenen anket girdilerinin bir araya toparlanmasını sağlamaktır. yani sabaha bir şarkı bırak, geceye bir şarkı bırak, ilkindiye bir şarkı bırak, yolda yürürken bir şarkı bırak, amuda kalkmışken bir şarkı bırak gibi milyonlarca türev yerine "bir şarkı bırak" gibi tek ankette bu ihtiyacı karşılamaktır. ya da kulzos yazarlarının itirafları gibi sözlüklerin çöp kutusu kıvamındaki klasik bir anketine karşı esnek davranmaktır. ya da sevilen filmler, aklı uçuran filmler, mutlaka izlenmesi gereken filmler, favori filmler, en muhteşem diziler, sabah karşı izlenince ufku açan diziler gibi milyonlarcası olabilecek anketleri mümkün olduğunca azaltabilmektir.

    bir sözlük yazarının yapması gereken ise daha önce defalarca yazdığım gibi gidip en sevilen filmler başlığına film adı bırakmak değil, o filmin başlığında o filmi neden sevdiğini anlatmaktır. ki bu işi yaparken de tanım yapmış olacaktır.

    var olan kuralın ya da kuralların an itibarı ile elinden kaçan yeni ya da eski girdilerin/başlıkların var olması, yarın eline düşmeyecekleri anlamına gelmez.

    sui misal emsal teşkil etmez.
    #200239 larden loughness | 4 yıl önce
    0tespit