kimse naralar atmasın insan güzel olsun yeter diye, şişman olmak hiç güzel bir şey değil.
şişman biri olarak bunu itiraf etmeliyim , kendimle barışık mıyım? evet ama bedenimle barışık değilim. barışık olmadığımı anlayalı uzun bir müddet geçti fakat bununla başa çıkmak için ve her kötü durumda yemeğe sarılmamak gerektiğini öğrenmem zaman aldı bu süre zarfında obez olmuş ve mide ameliyatını araştırırken kendimi bulmuş biriyim. türlü türlü diyetisyene gittim.
97 kilo bir insanı 1 kibrit kutusu ot bokla zayıflatacağını düşünen zihniyete karşıyım. doğru destek doğru doktorlarla verin şu kiloyu illa kontrol altında olmak istiyorsanız, yoksa zaten yemezsen veriliyor bu canına yandığımın yağları.
peki mide ameliyatı? çözüm mü? hayır değil, öncelikle sevgili şişman arkadaşım o gırtlağı tutamıyor isen mide ameliyatından 1 sene sonra tıpış tıpış ve yavaş yavaş o kiloları alacaksın, boşuna kasma gene diyet yapacaksın gene spor yapacaksın. (tecrübeyle sabit)
şu mide ameliyatı içinde ben obezim bak sınırdayım naraları atma bende obezdim 25 kilo verdim ancak şişman olabildim, ama olay gırtlağını tutmakta geçiyormuş. son 5 aydır öğrendiğim tek şey sağlıklı yaşayınca veriliyormuş. o hamburgeri hafta 1 kere ye yada hiç yeme emin ol eksiklik değil, hayatında zaten yiyeceğini yemişsin bütün hafta normal şeyler ye tabak tabak yeme 1 kaşık al her şeyden ye ama az ye. şuan hiç kendimi zorlamadan kilo verir hale geldim ve bu düşüşü kimse durduramaz kendim bile aynaya bakıyorum evet kilo veriyorum evet daha iyiyim ama hala mutlu değilim demek ki daha var diyorum.
ve spor, belli kiloya kadar yapmadım çünkü 15 dk sonra nefes nefes kalıyordum ve sokağa çıkıp obez halimle koşmaya utanıyordum, ki hala çokta değişmiş değil utancım. sonuçta kesinlikle gerekli olan durum günde 45 dk bile yürüsen emin ol çok şey değişecek.
tabi ki de güzel insan hep güzeldir buna lafım yok ama arkadaş göbek ve popo kombinasyonun birleşmemesi gerekiyor, sen sonsuzluk işareti değil insansın ve sonsuz da değilsin.
ama baskıyla, insanların demesiyle başlama diyete yada sağlıklı yaşamaya çünkü bir sabah olacak uyanacaksın ve evet bugün o gün diyecek sonunda kendin için bir şey yapacaksın.