postmodernizm, türkiye’de 1980’ lerden beri tartışılmaktadır. modernizmde yeni, çağdaş, bilim/bilimsellik, akılcılık, bugüne ait, bireysellik vardır. modernitede yenilik iddiası vazgeçilmezdir. ismail tunalı’ya göre kübizm’den sonra postmodernizm gelir. arnold toynbee ise modernizm 1. dünya savaşı ile son bulur der. jean françois lyotard da 1. dünya savaşı sonrası için artık postmodernizm vardır der. fredric jameson da postmodernizm, geç kapitalizmdir der.
postmodernizm aslında modernizmi eritmek için doğmuştur. modernizmde bir kurallar silsilesi, bir matematik vardır. postmodernizm ise irrasyonelliği savunur. her şeye rağmen postmodernizm kurtuluş savaşı sonrası ortaya çıktı diyebiliriz; dolayısıyla savaş ve kaosa karşı da bir duruştur.
1960’lar sonrası dünyada kabul gördü. eski- yeni birlikteliğinden yola çıkarsak modern, postmodernin etkisini oluşturabilir; yani sanat alanı disiplinine göre tanımlıyorum, çok net ayrımlar yapmak biraz gerçek dışı olur. modern kelimesini barındırıyorsa ondan bir şeyler içinde barındırıyor demektir.