1. eski a.b.d. dışişleri bakanı 'ın dünyada son yıllarda yükselen popülist sağı incelediği kitabı. bu aralar oldukça revaçta. tüm dünya "nasıl oluyor da bu adamlar başa geliyor ve gitmiyor" sorusuna takılmış anlaşılan. derli toplu yazılmış kitapta trump'dan putin'e "güçlü lider" imajı yaratmış günümüz sağ figürlerinin iktidar kaynakları, halk desteğini ülkelerindeki hangi günlük açıkları doğru okuyarak aldıkları ve hangi noktada yönetemeyip, dillerini liberalizmden otokrasiye değiştirdikleri tartışılıyor.

    politik niyetleri tartışılır ancak 37 çekoslavakya doğumlu, büyükanne ve babasını soykırımda kaybetmiş bir yahudi olarak "faşist" kelimesini gelişine, sırf kendine aykırı olduğu için kullanmaması saygıyı hakediyor.

    kitabın bir bölümü 'a ayrılmış. çevirmeye cesaret edecek çıkar mı demiştim, şimdi baktım, sander yayınlarından türkçeye de çevrilmiş .
    #192091 son kurtadam | 5 yıl önce (  5 yıl önce)
    3kitap