1. şirinler arasında dişi olan tek şirin.
    sonradan örgülü şirin de katılıyor aralarına.

    diğer şirinlerin arasına katıldığı bölümde; ilk görünümünde sahip olduğu kısa siyah saçları uzun sarı saçlara, düz pabuçları topuklu pabuçlara, düz elbisesi işlemeli; kıvrımlı bir elbiseye, kısa kirpikleri uzun; rimelli kirpiklere dönüştüğünde kafalarda belli bir algısı oluşuyor ve hemen ardından odağı haline geliyor.

    onu bekleyen erkekler köpek gibi solurken pastalar, çikolatalar, çiçekler, hediyeler dönüşümünün üzerine kendisinin önüne bir ödül, ona karşı duyulmaya başlanan arzunun bir eseri olarak seriliyor. üstelik şirine'nin belli bir rolü de yok diğer şirinler gibi. çiçeklerini suluyor, meyve falan topluyor arada.

    böylece kadına rolü biçiliyor. güzellik için gereklilikler ve bunun tüketim araçları belirleniyor. giyim kuşam, makyaj ve kozmetik ürünlerinin peynir ekmek gibi satıldığını düşündüğümüzde bu pazarlama yöntemlerinin başarısını rahatlıkla görüyoruz.
    Ambalaj bir anda ilginin ön koşulu olmadı.

    ilginin odağına kadın konuyor ve pohpohlanıyor. herhangi bir uzmanlığı yok, uzmanlık gerektiren işler kadına uygun görülmüyor.
    şirine böyle bir karakter işte.

    işbu bölüm: www.youtube.com/...
    #187991 kafakulagi | 5 yıl önce
    0eser karakteri