bisküvi ve kek mi ? nasıl yani diyebilirsiniz? o ne alaka? * oluyor, çok da güzel oluyor. biraz tart gibi. biraz kek gibi. bugün de aklıma geldi. uzun zamandır yapmamıştım. aklıma düştü. yakınmaktan bıkmadığım bitmeyen temizliği bırakıp mutfakta buldum kendimi. tarifi de buraya bırakayım bari.
normalde dikdörtgen cam fırın kabında ** yapılıyor. ben, çok olup ziyan olmasın diye kare cam fırın kabında yaptım. kare cam fırın kabı için kullandığım ölçüleri yazdım. dikdörtgen cam fırın kabı için ölçüleri de parantez içinde yazacağım.
tarifin orijinali elmalı. evde elma yoktu. armutlu yaptım. keki kakaolu yapacaksam portakal, portakal kabuğu, portakal reçeli vs. kullanıyorum. portakal ve kakaonun uyumuna hastayım.
malzemeler:
* 1 paket petibör bisküvi ( 2 paket )
* 2 adet yumurta ( 3 adet)
* 1 çay bardağı şeker
* 1 fiske tuz
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* aldığı kadar un
* 1 avuç ceviz
* bol tarçın
* 4-5 adet armut
ben biraz safları sıkı tutmuşum. siz bu kadar sıkı dizmeyin. kek hamurunun aşağı inmesi gerekiyor. ben çok sık yaptığım için kek hamuru derine, en derine inmemiş.
* cevizlerimizi kalın kalın kıyalım. ibb.co/... * armutlarımızı temizleyelim ve ince ince doğrayalım . incecik doğradıktan sonra kabımıza dizdiğimiz bisküvilerimizin üstüne armutlarımızı sıralayalım.
* ikinci aşamamızda kekimizi klasik yöntemle çırpalım. çırptıktan sonra kek harcını cam fırın kabına dökelim ve harcımızı eşit şekilde -spatula yardımıyla- yayalım.