zamanında halktan büyük destek görmüştür. bu darbeden sonra hazırlanan 61 anayasası da cumhuriyet tarihinde görülmüş en iyi anayasadır. 80 darbesine kadar geçerliliğini sürdürmüştür.
ilkokula gittiğimiz yıllarda bu darbenin yıldönümleri hürriyet ve anayasa bayramı olarak kutlanırdı. 1 gün tatil olurdu okullar. 23 nisanlar, 29 ekimler gibi şenlikli kutlamalar yapılmazdı ama tatil kendi başına şenlikti zaten.
bu darbeden sonra devlet kasasının tamtakır olduğu görülüp başlatılan bir de yardım kampanyası vardır. insanlar altın alyanslarını bağışlayıp yerine verilen devrim yüzüklerini almışlardır. kimileri sonradan tekrar altın alyans almış ama annem ve babam ölene kadar devrim yüzüklerini çıkarmadılar. yerine yenisi almadılar.