1. tarımsal kökenli etil alkol, tıbbi kullanım amaçlı etil alkol ve evsel kullanım amaçlı etil alkol gibi çeşitleri olan, piyasadaki birkaç markanın dışında, katlanamayacağınız kadar kötü niyetli kardeşi metil alkol içeren çok sayıda merdiven altı üretimi bulunan, litre fiyatı biraz düşmüş, alım gücünün dibi gördüğü şu günlerde "evde 2 litre cinim var benim ya" mutluluğunu hissettiren kimyevi zevk.

    yazdıklarımın hepsini açıklamaya çalışayım: tarımsal kökenli etil alkol, piyasadaki çoğu etil alkolün kökünü oluşturuyor. çoğunlukla mısırdan veya şeker pancarından yapılıyor. kullanım amaçlarındaki fark ise, miktarına göre değişiyor aslında. 1 litrelik cam şişelerdeki etil alkollerin üzerinde "evsel kullanım amaçlı", 5 litrelik bidonların üzerinde de "tıbbi kullanım amaçlı" yazar çünkü etil alkol üreten firmalar senin, benim evde içilebilir alkol üretmek için 5 litre etil alkol alacağımızı pek önemsemiyor. hastanelere, küçük kliniklere ve eczanelere (sanırım artık eczanelerde de etil alkol satışı yok, tam bilmiyorum) bu bidonlar veriliyor. bu yüzden üzerinde tıbbi kullanım amaçlı diyor. aslında içindeki, 1 litrelik cam şişenin içindekiyle aynı. arkadaşlarınıza "neden tıbbi kullanım amaçlı etil aldın olm? deli misin sen?" serzenişlerinde bulunmayın, onları da kızdırmayın.

    merdiven altı üretimler son 2-3 yılda çığ gibi büyüdü. aynı yerden satın almaya yıllardır devam eden içicilerin bile kafalarında soru işaretleri olabiliyor. şurada güzel bi' röportaj var. kimya mühendisleri odası'na bağlı biriyle yapılmış olan bu röportajda, merdiven altının öldürücülüğü güzel açıklanmış. röportajın sonlarında madde madde dikkat edilmesi gerekenler de var. biri, doğrudan bununla ilgili: "etil alkol ile metil alkolün formülünü ezberleyin". etil alkol , metil alkol ise . etil alkol içmeye başlamadan "etilde 5, metilde 3 h var" kısmını aklımda tutmaya çalışıyordum (sadece sayıları akılda tutup "biri 25, diğer 3" de denilebilir tabii). artık pek dikkat etmiyorum ama ezberlemek gerek. ayrıca şurada da metil alkolün geniş ve açıklayıcı bi' özeti mevcut. ilgilenirseniz okuyun.

    röportajda da bahsedilen, etil alkolü içilebilir alkole dönüştürme noktasında önemli olan esanslar var. aroma da deniyor bunlara. minik tüplerde bulunan, rakıysa anason, cinse ardıç, viskiyse kim bilir ne özütü olduğuna inanmanızı bekleyen şeyler bunlar. etil alkolden üretilen içilebilir alkollerin tatlarındaki garipliğin temel sebebi de, bu esansların kötü kaliteli olmaları. deneye deneye bulmaktan başka bi' yol göremiyorum ben. anason esansı, yoğunluğu hariç, çok büyük sorun çıkarmıyor ama cin esansı çoğunlukla berbat oluyor. zaten etilin üstüne esans döküp viski de içmeyin bi' zahmet, o da berbat oluyor.

    bu girdi alkol ürünlerini övmek ve bu ürünlerin kullanımını teşvik etmek amacıyla yazılmamıştır. alkol bütün kötülüklerin anası, yoksulken vergi vermek kutsaldır.

    edit: yazım yanlışlarını düzelttim.
    #183326 lake of the hell | 5 yıl önce (  5 yıl önce)
    0kimyasal madde