bu başlık kişiye özel bir başlıktır
-
banyo olduğunu düşündüğüm yere girdim. aynaya bakma gereği duymadan içimi titreten soğuk suyu yüzüme çarptım. başımı kaldırdığımda gördüğüm yabancı yüzle istemsizce bir adım geri atmıştım.. ne yani bu aynadaki ben miydim? kızın titreyen kirpiklerinden damlayan bir su damlası dudaklarına süzüldüğünde gözlerimi sanki kızgın bir demire değmişçesine çektim aynadan.
Hızla banyodan çıkarken beynim binbir türlü kurgu çıkartıyordu karşıma. masanın üstünde bir sigara paketi ve çakmak gördüm. hızlı adımlarla masaya yürüdüm ve bir dal yaktım. derin derin nefesler çekerken aklım hala bu yerdeydi.. nasıl hem tanıdık hem yabancı olabilirdi. hele ki ben?! yüzümü de tanıyamamıştım. nasıl olur ki bu?
büyük bir açlıkla, sigaranın bana bahşettiği son nefesi de içime çekip izmariti yere attım ve çıplak ayağımla söndürdüm. dikkatimin dağılması için fiziksel bir acıya ihtiyacım vardı..
tekrar banyoya ilerledim ve aynaya bir kez daha baktım. hayır! benim değildi bu beden. bu eller ait değil bana. içine hapsedildiğim bedeni kendi isteğimle hareket ettiriyor fakat ait hissetmiyordum. oysaki hissetmeliydim, topuğumdaki sızıyı, kanımda dolaşan nikotini... zihnimdeki kız çocuğu bacaklarını karnına çekip, köşeye sinmiş öylece titriyordu. korkum titriyordu. ruhum bedenime yabancıydı. ellerim, ayaklarım, yüzüm içi kan dolu birkaç et parçasıydı şimdi. dünyaya öylesine fırlatılmış gibiydim..