tevrat yorumcusu abraham ibn ezra'ya göre, insanların tanrı'ya güvenmeyi reddedip kendi yollarını seçmek istemesi ve dolayısıyla kutsal olmayı reddettikleri için insanların dillerinin karıştırılmasına sebep olan kule.
ibn ezra, insanların bu dönemde konuştukları dilin aden bahçesi'nde konuşulan dil olduğunu söylemekte. yani bir bakıma dillerin karıştırılması olayı da bahçeden atılma ve tufan gibi kutsallıktan uzaklaşan insanların başına gelen bir başka kovulma olayı.
12. yüzyılda yaşamış olan shlomo yitzchaki de insanların kuleyi yapış sebebinin tanrı'ya duydukları nefret ve bir daha tufan yapmaması için tanrı'ya haddini bildirmek istemesi* olduğunu belirtiyor. ayrıca küfürler de bu dönemde icat edilmiş kendisine göre (evet tanrı'ya küfürler edilmiş).