1. bir donanım ve yazılım şirketi, proje ve kullanıcı topluluğu.

    lisansı ile üretim yapar, yani siz de gerekli malzemeleri alıp serbestçe bu karttan üretebilirsiniz.

    Farklı çeşitleri var, en yasgın dokümante edileni . Başlangıç için en uygun model de bu. Bu kartın üzerinde 14 dijital, 6 tane analog pin var. Üzerine C programlama dili ile program yazılabiliyor. Prototip yapmayı çok kolaylaştırıyor.

    Peki ne yapılır bu alet ile?

    Piyasada bu alet ile çalışabilecek uygun fiyatlı bir çok var. Bunları da kullanarak:
    - herhangi bir niceliği ölçen (basınç, eğim, sıcaklık, basınç, ışık şiddeti, elektrik miktarı, elektrik akımı, elektrik iletkenliği vs.
    - E ölçtük. Ne işimize yaradı? Bu değerler belirli limitlere ulaştığında başka bir şey çalışıracak makine yapabilirsin mesela. Ne bileyim saksının dibindeki toprak kuruduğunda su vanası açan bir şey olabilir. Etraf aydınlandığında ışığı kapatan bir şey olabilir.
    - Bitkilerin orasına burasına elektrot bağlayıp topladığı veriler ile müzik yapan bir manyak vardı, kütüphanesi ile böyle bir manyaklık yapılabilir.
    - Ufak tefek makineler, minnak robotlar falan yapılabilir.
    - Bebelere baloon!! Çocuklara gençlere programlama öğretmek için güzel bir araç.

    Piyasada ucuz kopyaları var, sonuçta açık kaynak sistem olduğu için ucuz versiyonu ile de çalışmanın ahlaki bir sıkıntısı yok. 10 dolardan az fazlaya başlangıç için kitap, bir kaç sensör, protoboard vs. dahil set satın alınabiliyor.

    Peki kötü yönü ne? Valla endüstriyel ortamda stabilitesi nedir bilmiyorum. Örneğin bu cihaz ile kontrol edilen bir asansör varsa bile bile binmem.

    Aklımda bir kaç proje var, deneyip göreceğiz bir ara.
    #170597 Keltox | 5 yıl önce
    0şirket