ho amca şöyle diyordu: bağımsızlık ve özgürlükten kıymetli bir şey yoktur. eğer ki insan, candan ve gönülden çalışmazsa, o, her zaman, esaretin yükünü çeker.
Ölmeden önce, ho chi minh şöyle diyordu: hayatim boyunca, bütün gücümle, içten, gönülden, ülkem için, devrim için ve halkım için çalıstım. eğer ki bu uğurda ölmem gerekliyse, gönül rahatlığıyla mezara giderim. isterdim ki bu çalışmalarımı sürdüreyim, fakat hayatım müsait olmadı buna. bu yüzden gönlüm rahat degil. eğer bütün halklara zafer verseydim, sevinçli giderdim.
ho amca ho chi minh otuz yedi yıl mücadele verdi yaşasın vietnam halkı marksizm ve leninizmin izini gösterdi yaşasın yaşasın vietnam
ho amca, ho chi minh
kadın erkek, hep savaştı dağlara çıktılar aslanlar gibi orak ve kürekle saldırdılar öldürdüler, öldüler, kurtardılar esareti kaldırdılar yaşasın vietnam halkı
ho amca ho chi minh
izimiz çok zordur binlerce bela vardır zafer kazanılmazsa onlar bunu her zaman ceksinler yaşasın yaşasın vietnam
ho amca ho chi minh
ışığını dünyaya yaydın halkların dostu oldun herkesin amcası oldun ve vietnam'a faydalı oldun düşüncen biliçli, halklar için ho amca, amcamız.