1. çok da ahım şahım bir özelliği olmayan alkollü içki. karakteristik bir tadı bile yoktur.

    üretimi çok kolay olduğu için, rus köylüleri kolayca üretip satabilmişlerdir bunu. haliyle çiftçilerin buğdaydan sonraki en büyük gelir kapılarından birisi olmuştur. ta ki çarlık rejimi kurulup, merkezi otorite sağlanana kadar.

    kolay bir şekilde üretilip, çok fazla tüketilen bu ürünün tekeli monarklara geçmiş. rusya'daki tüm votka üretim tesisleri ve votkalar monarkın mülkiyetine girmiş. hatta çoğu zaman, düşük rütbedeki soylulara ödül olarak toprak yerine votka üretim tesisleri verilmiş.

    ayrıca monarkın rejim konusunda güveliğini de sağlıyormuş bu içki. çünkü alkoliklerin yönetimden şikayet etmesi de pek mümkün olmadığından, hem çar, hem de soylular halka sürekli votka pompalıyormuş.

    çarlık rejimi yıkılınca kurulan hükümet ve daha sonrasında lenin, hem monarşiyle olan bağı; hem de toplum üzerindeki kötü etkileri sebebiyle votka ve alkol üretimini durdurmuş. ama sonra stalin tekrar alkole izin vermiş.

    stalin sonrasında da votka tüketim teşviği devam etmiş. hatta geçmişteki gibi, başarılı kişilere ödül olarak votka veriliyormuş. alkol tüketmeyen bazı kişiler de votkayı çeşitli tüketim maddeleri ile karaborsada takas ediyormuş.
    0içki