türkiye'de takım değeri en yüksek olan dört takımdır bu arkadaşlar. son yıllarda başakşehir de diplerine yerleşti. ama onun hikayesi başka şu anda.
bu sezonun altı haftası geride kalmışken, durumlarını yukarıdan aşağıya bir değerlendireyim istedim.
fenerbahçe: kadro değeri: 83,6 milyon euro lig sırası: 2 3 puanla gerisinde kaldığı takımın kadro değeri: 22,4 milyon euro (fenerbahçe'nin değerinin yüzde yirmi yedisi)
trabzonspor: kadro değeri: 64,2 milyon euro lig sırası: 4 1 puanla gerisinde kaldığı takımın kadro değeri: 22,6 milyon euro (trabzonspor'un değerinin yüzde otuz beşi)
galatasaray: kadro değeri: 136,3 milyon euro lig sırası: 7 aynı puanla ama averajla gerisinde kaldığı takımın kadro değeri: 23 milyon euro (galatasaray'ın değerinin yüzde on yedisi)
beşiktaş: kadro değeri: 84,3 milyon euro lig sırası: 16 aynı puanla ama averajla gerisinde kaldığı takımın kadro değeri: 22 milyon euro (beşiktaş'ın değerinin yüzde yirmi altısı)
demem o ki, bu iş parayla olmuyor. elbette sezon sonuna kadar dengeler değişecek ama, başlangıçta durumun böyle olması bile bir gerçeği görebilmek için yeterli bence.
üç yılda alacağı maaşla an itibarı ile ligin zirvesindeki takımın kurulabildiği falcao'nun derbide ayağına ofsayt haricinde top gelmiyorsa, bir oyuncuya bu kadar harcamanın doğru olmadığını görmesi lazım yöneticilerin. koskoca şirketleri yönetebilen adamlar bunu göremiyorsa, ya kördürler, ya arkasında dönen başka işler vardır.