eğer yanılmıyorsam 2016 gibi kapanan bir müzik dergisi.
içinde her türlü ingilizce popüler müziği bulabilirdiniz ama türkçe müzik genelde rock ağırlıklı oluyordu.
benim kuzenim çok seviyordu bu dergiyi. muhtemelen elinde epey bir arşivi vardır bu derginin. ben de ondan özenip almaya başlamıştım.
tabii 2000'ler başında her evde internet olmadığı için youtube'u açıp (gerçi o zamanlar daha youtube bile yoktu sanırım) grup keşfedemiyorduk. düşünüyorum da ben yine japon müziğine iyi geçmişim. çünkü o dönemde kimse dinlemiyordu japon müziği falan. kızlar günümüzdeki gibi "yong min!!!! senin her yerini yalamak istiyorum!!!!" diye gezmiyordu k-pop daha ülkemize gelmediği için.
neyse işte evanescence'i, metallica'yı falan ben bu dergiden öğrendim hep. yoksa hiç bilmiyordum. hatta metallica tişörtü giyenlerin tişörtüne bakınca lars ulrich'i kız zannediyorum. "aaa gruplarında kız varmış" diyordum.
yine de iyi ki internet popüler hale gelmiş de hem jennifer lopez hem de metallica hayranı tuhaf bir insan olmaktan kurtulmuşum. zaten adsl bağlattıktan sonra da japon gruplar hariç müzik çok dinlemedim. malice mizer'ı bile hala ilk günkü heyecanla dinliyorum.
gerçekten, eğer eskiden dergi okuma alışkanlığım olmasaymış mal gibi yaşayacakmışım. iyi ki ailemin kızmasına rağmen paramı hep dergilere yatırmışım.